Més País proposa posar fi a l'ús d'avions privats i una taxa per a viatges freqüents amb avió

El grup ha presentat trenta-dues mesures que farà arribar al govern estatal per a contribuir al Pla de contingència energètica

Íñigo Errejón, portaveu de Més País, en una imatge d'arxiu
Íñigo Errejón, portaveu de Més País, en una imatge d'arxiu / À Punt NTC

El partit polític Més País ha confeccionat un document amb trenta-dues propostes que farà arribar al govern estatal per a contribuir al Pla de contingència energètica. Entre elles, en matèria de mobilitat ha proposat prohibir o limitar l'ús d'avions privats per a usos no oficials, reduir l'oferta de vols peninsulars a distàncies curtes que tinguen alternativa per tren i una taxa per a viatges freqüents amb avió.

D'aquesta manera, també ha plantejat obligar les grans empreses a assegurar opcions de transport col·lectiu gratuït, subvencionat al centre de treball, i a establir instal·lacions d'autoconsum així com equips d'il·luminació i climatització eficients i menys contaminants.

També ha presentat un pla Renove d'electrodomèstics i campanyes de promoció i ajudes que busquen incentivar "l'estalvi i l'eficiència energètica amb justícia social" i la "transició ecològica".

Per a reduir l'impacte en els consumidors vulnerables, ha suggerit mesures per replantejar el bo social elèctric, com permetre que l'accés es faça a través de tarifes diferents del PVPC perquè no depenga de la TUR i es puga aplicar als consumidors amb tarifes de lliure mercat-.

Pel que fa a les administracions públiques, Més País ha recomanat un pla de teletreball progressiu i coordinat en l'administració i compensar amb un bonus l'augment del consum energètic a les cases.

També et pot interessar

stats