El Pacte Valencià contra la Violència de Gènere implementa el 76% de les mesures proposades

En aquest primer any un total de 7.661 particulars i 740 entitats han subscrit el pacte.

La vicepresidenta ha reivindicat el pacte com "una eina de lluita contra la violència masclista"
La vicepresidenta ha reivindicat el pacte com "una eina de lluita contra la violència masclista" / À Punt NTC

La vicepresidenta i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, ha destacat que en el primer any del Pacte Valencià contra la Violència de Gènere i Masclista s’han implementat el 76% de les mesures proposades.

Oltra ha qualificat aquest resultat com a "molt satisfactori", ja que el pacte té un termini de compliment de 5 anys.

Es tracta del primer pacte d'aquestes característiques en què "el compromís en la lluita contra la violència masclista no ha sigut assumit únicament per les administracions, sinó pel conjunt de la societat".

La vicepresidenta ha reivindicat el pacte com "una eina de lluita contra la violència masclista i de transformació cap a un paradigma de societat feminista" i que, en el cas del Consell, ha servit per a agilitar l'execució de "moltes mesures i accions" encaminades a lluitar contra el masclisme.

També ha ressaltat el fet que l'acord es plantejara des del principi com a obert al conjunt de la societat, per a la qual cosa es va posar en marxa un web perquè qualsevol persona o entitat puga assumir els seus propis compromisos en aquesta lluita contra el masclisme.

En aquest primer any, un total de 7.661 particulars i 740 entitats han subscrit el pacte, per la qual cosa Oltra ha subratllat que està "viu" i, com a tal, "ha de seguir creixent en els pròxims anys".

També et pot interessar

stats