Oltra respon al PSPV sobre els abusos a la menor tutelada: “No és una teoria, és la realitat que vivim cada dia”

La consellera de Polítiques Inclusives insisteix que hi ha interessos per a responsabilitzar-la en aquest assumpte

Mónica Oltra atén els mitjans de comunicació aquest dimarts a Alacant, on ha acudit a inaugurar un congrés internacional relacionat amb les cures
Mónica Oltra atén els mitjans de comunicació aquest dimarts a Alacant, on ha acudit a inaugurar un congrés internacional relacionat amb les cures / À Punt NTC
12 d'abril 2022 - 14:18

“No és una teoria, és la realitat que estem vivint cada dia”. Amb aquestes declaracions, la vicepresidenta del Consell i responsable de Polítiques Inclusives responia al seu company de govern, el socialista Manolo Mata, que aquest dilluns la instava, a través dels micròfons de la ràdio d'À Punt, a deixar d’atribuir a una conspiració de la dreta el cas que investiga la justícia sobre els abusos d’un cuidador, i exmarit de la consellera, a una menor tutelada per la Generalitat.

Tot i que inicialment s’ha negat a valorar les declaracions de Mata, finalment, arran de la insistència dels periodistes, Mónica Oltra ha assenyalat que el que ella ha denunciat, en què acusa la dreta de voler fer una caça política contra ella, reflecteix la realitat.

“Jo vaig mostrar una foto i els punts són molt fàcils d'unir sobre una sèrie de fets que han ocorregut, no és cap teoria”, afirmava.

“Que cadascú obtinga les seues conclusions”, advertia la vicepresidenta del Consell amb relació a les acusacions que li han fet els partits de l’oposició sobre el cas dels abusos sexuals a adolescent que residia a un centre de menors i que està investigant la justícia.

“Qui està exercint l'acusació contra el meu equip són els que són. Qui està mentint reiteradament i falsejant la realitat, són els que són i qui està generant titulars sobre mentides construïdes, són els que són i només cal unir els punts”, remarcava la vicepresidenta en la inauguració d’un congrés internacional de cures a Alacant. 

Moment de pensar en el model de ciutat

D’altra banda, i pel que fa a la sentència del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana que anul·la la resolució per la qual es va aprovar definitivament el Pla Especial de la Zona d'Activitats Logístiques (ZAL) del Port de València, així com el mateix pla especial, per ser contraris al dret, Mónica Oltra ha assenyalat que és el moment de, "amb calma i serenitat", estudiar el futur del model de ciutat que es desitja per a València a través del diàleg amb els veïns i els afectats.

La dirigent de Compromís ha apuntat que la ZAL afectaria "greument" les platges del sud de la ciutat de València i ha afegit que l'Autoritat Portuària creu que aqueixa ZAL és "inseparable de l'ampliació del port".

En aquest sentit, i en referència al futur model de la ciutat, la vicepresidència del Consell ha dit que cal plantejar-se "si volem una ciutat contaminada, travessada per camions, amb un impacte paisatgístic i ecològic tremend, si volem que desaparega l'Albufera i la seua riquesa, sobretot, d'ocells", ha advertit.

També et pot interessar

stats