Oltra als polítics vacunats: "Si no dimiteixen, que els ciutadans els facen dimitir"
La vicepresidenta creu que han de depurar responsabilitats polítiques i jurídiques.
La vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, s'ha mostrat molt crítica amb els polítics i ciutadans que s'han vacunat indegudament abans d'hora. Oltra creu que si aquestes persones no dimiteixen dels càrrecs, haurien de ser els mateixos ciutadans i veïns els que els facen dimitir quan l'ocasió així ho permeta.
En aquest sentit, la vicepresidenta ha aclarit que les persones que estan en el punt de mira són una minoria i que ja hi ha una investigació oberta per part de la Conselleria de Sanitat i una altra per part de la Conselleria d'Igualtat i que buscaran depurar responsabilitats polítiques i jurídiques respecte a aquest fet. Quant a això, Oltra ha explicat que si després d'obrir la investigació es determina que hi ha una falta greu, les sancions podrien arribar a ser de fins a 30.000 euros.
Sobre el fet de posar-los les segones dosis, Mónica Oltra ha remés a una qüestió de decisió tècnica per part de Salut Pública i ha volgut aclarir que les paraules del president de la Generalitat, Ximo Puig, referint-se al fet que no els haurien de posar la segona dosis, eren una reacció lògica i ètica que podria tindre qualsevol persona en aquesta situació.
L'alcalde de Vilafermosa es va vacunar a la residència de majors
L'alcalde de Vilafermosa, Luis Rubio, es va vacunar el 10 de gener a la residència municipal, segons revela Eldiario.es. Rubio, del PP, defensa que la Conselleria de Sanitat Universal va donar el vistiplau a la llista de persones que s'havien de vacunar, en què figurava com a administrador de la residència municipal. Segons ha explicat l'alcalde, "no vaig entendre que no m'havia de vacunar perquè ho van acceptar des de Sanitat". A més, l'alcalde ha recordat com a justificació que en la primera onada va estar 30 dies sense eixir de la residència, "ajudant en tot".
12 milions per a la despesa en personal de descàrrega de la pressió hospitalària
El ple del Consell ha aprovat aquest divendres una despesa de 12 milions d'euros per a establir un programa específic per a contindre l'excés de càrrega assistencial allí on es produïsca, quan siga necessari, i de manera específica, mentre dure la sobrecàrrega produïda per la Covid-19 en l'àmbit de l'atenció hospitalària, de manera que permeta una atenció adequada i de qualitat a les persones ingressades.
L'acord permet així, oferir una atenció sanitària adequada i de qualitat, ja que disminuirà la pressió assistencial hospitalària, especialment, en èpoques d'impossibilitat de contractació per absència de professionals en les borses d'ocupació temporal.
El Consell ha decidit establir aquesta mesura a causa que en les últimes setmanes i dies s'està donant un increment en la necessitat d'hospitalització per Covid-19. L'assistència sanitària, malgrat el gran esforç de reorganització, continua donant una elevada sobrecàrrega de treball que no pot ser coberta per l'oferta disponible en borsa.