El nom de la ciutat de Castelló de la Plana serà oficialment bilingüe

El govern local de PP i Vox tomben la recuperació del nom històric que va aprovar el govern del Fadrell

Castelló de la Plana recupera la denominació en castellà / À Punt NTC

Un nou canvi de denominació oficial de la capital de la Plana està en marxa. Des d’aquest dijous, s'han iniciat els tràmits perquè la ciutat passe oficialment a denominar-se Castelló de la Plana i Castellón de la Plana, en la forma bilingüe i per votació dels dos socis de govern, PP i Vox. S'eliminarà, així, la recuperació del nom històric només en valencià, aprovat per l'anterior govern del Fadrell. Perquè siga cent per cent efectiu el canvi de nom ara s'hauran d'elaborar informes tècnics i passar per més votacions.

Amb els quinze vots a favor de PP i Vox, ha quedat aprovat en sessió plenària l'inici del canvi de denominació. Un nou capítol en el sainet en el qual s'ha convertit el nom de la capital de la Plana. Tot començava el 2018, quan PSPV, Compromís i Castelló en Moviment aprovaven la recuperació del topònim històric en valencià. 

Segons l'equip de govern, liderat per la popular Begoña Carrasco, s'acaba amb les imposicions. En canvi, per a l'oposició es torna a obrir un fals debat que va en contra dels acadèmics. El canvi d’aquesta setmana és la culminació d'una promesa electoral: restablir la denominació en castellà, que ja s'utilitza com a reclam turístic des de l'estiu.

També et pot interessar

stats