Castelló o Castelló de la Plana: la lluita pel topònim de dos municipis que confon els propis habitants

Els ciutadans de la capital de la Plana Alta han enviat per error milers de sol·licituds a l'Ajuntament de Castelló, que no és el seu, sinó el d'un municipi de la Ribera Alta

Molts ciutadans de Castelló de la Plana envien correus a l'Ajuntament de Castelló (a la Ribera Alta) / À Punt NTC

Més d'un miler de sol·licituds adreçades a l'Ajuntament de Castelló de la Plana han acabat al consistori de Castelló (Ribera Alta). L’errada l’ha provocada el nou topònim del municipi de la Ribera, que el Consell va aprovar l’any 2020. El nom oficial de la localitat va passar de ser Villanueva de Castellón, en castellà, a dir-se Castelló, a seques. 

Segons ha explicat José Luis López, portaveu del govern municipal de Castelló de la Plana, han detectat la confusió en rebre diverses queixes del veïnat per no obtindre resposta als seus escrits, dirigits en un principi a aquest Ajuntament.

Per contra, l'alcalde de Castelló (Ribera Alta), Óscar Noguera, ha justificat que el seu equip de govern va esperar que l'alcaldessa del municipi de la Plana, Amparo Marco, "decidira si volia Castelló sols o Castelló de la Plana". En el moment en què Marco es va decidir per mantindre el determinant de la Plana per al seu municipi, ells van aprofitar per a canviar Villanueva de Castellón per Castelló.

Consumat el canvi de topònim, l'Ajuntament de Castelló de la Plana va recórrer als tribunals, però a la Ribera han assegurat que ells van fer les coses bé. “No ens poden fer responsables de produir confusions, quan són ells que estan utilitzant Castelló sense haver-ho fet oficial”, ha afirmat l’alcalde de Castelló (de la Ribera). 

Ara, la capital de la Plana espera que el contenciós administratiu tinga en compte aquestes confusions administratives per considerar el canvi de nom del poble de la Ribera.

També et pot interessar

stats