Navarro defén que la Comunitat Valenciana té “els deures fets” en matèria d’aigua de reg

La consellera d’Agricultura convida al ministeri a adoptar mesures per a fer viable l’agricultura i garantir la demanda de productes agraris

 

La consellera d’Agricultura, Isaura Navarro, ens atén des del Ministeri d'Agricultura, moments abans de la reunió de la taula de la sequera a Madrid / À Punt NTC

La Generalitat té “els deures fets” en matèria hídrica, és a dir, en infraestructures per a la depuració i reutilització d'aigües de regadiu. Així ho considera la consellera d'Agricultura i Transició Ecològica, Isaura Navarro, qui ha lamentat la situació de falta de pluges tan greu que afecta tot Espanya, però assegura que la situació no és tan preocupant en la Comunitat Valenciana.

En aquest sentit, apuntava que “a la Comunitat, no estem en situació d'emergència com està una part de Catalunya i Andalusia, però, en qualsevol cas, nosaltres tenim els deures fets respecte a infraestructures hidràuliques per a depuració i reutilització d'aigües per al regadiu”, assegurava.

Abans de la reunió de la taula de la sequera prevista a Madrid, en declaracions a Les notícies del matí, Navarro ha precisat que la Comunitat Valenciana està en “situació de normalitat perquè encara tenim les reserves hídriques de les pluges de 2022”.

Des del punt de vista de la consellera, el govern d'Espanya ha d'impulsar els canvis per a l'adaptació a una situació de canvi climàtic i ha incidit en el fet que el sistema de regadius ha de ser molt cautelós: “L'any passat els cultius de secà van ser dolents per excés de pluges i enguany seran dolents per l'excés de sequera”, assenyalava en Les notícies del matí.

Per tant, ha continuat Navarro, creu que tant a través de les assegurances agràries, un dels punts de la reunió, com d'altres mesures s'ha de “garantir la continuïtat de l'agricultura”, però no solament perquè les persones dedicades a l'agricultura tinguen rendibilitat, sinó també per a garantir el futur de sobirania alimentària.

A parer seu, és clau que el Ministeri d'Agricultura establisca mesures per a garantir un futur per a l'agricultura espanyola, perquè “som el rebost d'Europa i garantim, a més, el producte fructícola en alimentació saludable”, ha conclòs Isaura Navarro.

També et pot interessar

stats