Morant: “La ciència és la gran esperança per a la lluita contra el càncer”

La ministra de Ciència ha recordat en una visita a l'Incliva de València que el càncer és la malaltia que més finançament rep de l’executiu espanyol

Diana Morant, Ximo Puig i Miguel Mínguez acompanyen l'oncòloga Ana Lluch en una visita a l'Incliva
Diana Morant, Ximo Puig i Miguel Mínguez acompanyen l'oncòloga Ana Lluch en una visita a l'Incliva / GVA

En el marc del Dia Mundial contra el Càncer, el president de la Generalitat, Ximo Puig, la ministra de Ciència i Innovació, Diana Morant, i el conseller de Sanitat Universal, Miguel Mínguez, han visitat aquest dissabte l'Institut d'Investigació Sanitària Incliva, encarregat de desenvolupar projectes d'investigació en salut contra malalties com el càncer.

Morant ha reconegut la tasca en la lluita contra el càncer que du a terme l’Incliva, “referent a escala internacional en medicina de precisió”, després de visitar la unitat de recerca del doctor Andrés Cervantes, president de la Societat Europea d'Oncologia i cap d'Oncologia. 

“El càncer és la malaltia que més finançament rep de l’executiu espanyol”, ha afirmat Morant, que ha aprofitat per a recordar que “la lluita contra el càncer és una prioritat de país” i que amb el govern de Sánchez “s’han destinat 480 milions d’euros per a la investigació, un 70% més del que es finançava en anys del PP”.

Per la seua banda, Puig ha agraït l’esforç dels professionals de la sanitat que, “juntament amb la inversió que s’està fent des del 2015”, han “aconseguit reduir la mortalitat per la malaltia”. El cap del Consell, a més, ha anunciat que l’Incliva disposarà d'unes instal·lacions millorades quan s’acaben les obres a l’Hospital Clínic.

La prestigiosa oncòloga valenciana Ana Lluch, coordinadora de l’àrea d'investigació en càncer de mama de l'Incliva, ha reconegut que, a banda dels tractaments que controlen hui en dia la malaltia, hi ha altres aspectes crucials a tenir en compte en la lluita contra el càncer “com els efectes del canvi climàtic en la salut i l’alimentació”. La doctora ha aconsellat mantenir una dieta mediterrània i hàbits saludables, com fer exercici, deixar de beure i, sobretot, deixar de fumar.

També et pot interessar