Montero: “President, queda't, estem amb tu”

El comité federal del PSOE es tranforma en una mostra de suport a Sánchez amb les bases mobilitzades a les portes de Ferraz

Centenars de simpatitzants es congreguen a les portes de Ferraz per a mostrar el seu suport a Sánchez
Centenars de simpatitzants es congreguen a les portes de Ferraz per a mostrar el seu suport a Sánchez / Fernando Alvarado (Efe)
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
27 d'abril 2024 - 11:56 Actualitzat: 27 d'abril 2024 - 13:08

La vicepresidenta primera del govern espanyol i vicesecretària general del PSOE, María Jesús Montero, ha obert este dissabte un comité federal del partit que "no se celebra en circumstàncies normals” i en el qual ha llançat un missatge “rotund” al president de l’executiu espanyol, Pedro Sánchez, absent en l’acte: “President, queda't; Pedro, queda't; estem amb tu, avant”.

"Ja n'hi ha prou, de mentides, de faules i de violència verbal exercida sense objeccions per una dreta cada vegada més ultra”, ha dit Montero davant d'un comité que reuneix els líders territorials i que, per primera vegada, ha emés en obert totes les intervencions que, a més, s'han pogut seguir en directe des del carrer de Ferraz, ja que centenars de militants de tot l'estat han arribat este dissabte a Madrid per a escenificar el seu suport a Sánchez. “Volem que continues sent president", ha reiterat la número dos els socialistes.

Durant el seu discurs, en què la vicepresidenta ha tret pit dels progressos assolits pel govern de coalició progressista, també ha mostrat el suport a la dona de Sánchez, Begoña Gómez, a qui ha defensat com a exemple de dona treballadora: “Begoña, companya, estem totes amb tu”. En este sentit, Montero ha assenyalat que les dones espanyoles saben “el que costa desenvolupar una carrera professional” i les “renúncies que cal fer en la vida familiar”, així com que se les mira “amb lupa” i se'ls exigeix "sempre més”. A més, ha reivindicat que “les dones no volem que se'ns utilitze com a diana per part de sectors masclistes que no han entés res del que significa la igualtat”. “Ja n’hi ha prou, d’aquest assetjament” ha sentenciat.

Els membres del Comitè Federal del PSOE en peus i amb aplaudiments a Begoña Gómez, dona de Pedro Sánchez
Els membres del Comitè Federal del PSOE en peus i amb aplaudiments a Begoña Gómez, dona de Pedro Sánchez / EFE/PSOE

En un to dur contra la dreta i la ultradreta, Montero els ha advertit que “no se n'eixiran amb la seua” i que "no hi ha dret" al fet que els familiars dels polítics "siguen víctimes d'aquesta màquina del fang". La vicesecretària general del PSOE ha afirmat: “no consentirem que Espanya retrocedisca”.

El màxim òrgan del partit entre congressos, l’acte que anava a servir per a aprovar la candidatura socialista per a les eleccions europees, s’ha reconvertit en una mostra de suport al seu secretari general després del que Montero ha definit com “una guerra bruta contra Pedro Sánchez i el seu entorn familiar”. Esta "guerra" ha provocat que el president del govern espanyol haja cancel·lat durant uns dies la seua agenda pública per a “reflexionar” sobre si renuncia o no al capdavant de l’executiu.

Els líders socialistes tanquen files amb Pedro Sánchez i apel·len a la "resistència col·lectiva"

El secretari general del PSE, Eneko Andueza, que ha sigut l’encarregat d’agafar el relleu en l’acte, ha aprofitat per a recordar el triomf dels socialistes en les darreres eleccions basques, en què han aconseguit dos diputats més: “un triomf que pertany al conjunt del PSOE i a Pedro Sánchez”, ha dit. “La democràcia espanyola viu moments difícils, este país no es mereix esta dreta, que no assumeix les regles de la majoria”, ha afegit.

Per la seua banda, el candidat socialista a la presidència a la Generalitat de Catalunya, Salvador Illa, ha interromput la campanya electoral per a assistir al comité federal: “és on vull estar”. L’anunci de Sánchez va marcar dimecres l’inici oficial de la campanya per a les eleccions del 12 de maig a Catalunya, on el president del govern espanyol ha sigut el protagonista de bona part dels discursos. 

El líder del PSC —a qui el CIS li atorga una victòria en els comicis i almenys sis diputats més— ha valorat que s’haja obert un procés de “reflexió col·lectiva” en la societat espanyola i ha apel·lat a una “resistència col·lectiva” que acompanye a la “resistència individual” de Sánchez. 

Un dels líders territorials més crítics públicament amb la direcció del partit i amb Sánchez particularment, el castellanomanxec Emiliano García-Page, ha valorat que el president del govern espanyol haja mostrat el seu “dolor” pels atacs que han patit ell i la dona: “Comptes amb tot el nostre suport, i amb el meu, particularment”. A més, Page ha dit que, en casos de corrupció, la diferència entre els socialistes i la dreta és que els socialistes “es fan mal”, mentre que els altres “trauen pit”. 

El suport a Sánchez també s’han multiplicat a l’arribada dels líders territorials i dirigents socialistes a la seu socialista al carrer de Ferraz. La portaveu del govern espanyol i ministra d'Educació, Pilar Alegría, també ha denunciat la “guerra bruta” contra Sánchez amb què el PP i Vox "tracten de destruir l'actual govern" de coalició.

A més, la ministra de Ciència i secretària general del PSPV, Diana Morant, ha destacat “l’enorme transcendència” d’una jornada que convida el país “a fer una reflexió sobre quina democràcia volem i mereixem”. La líder dels socialistes valencians ha afirmat que ha perdut tota esperança perquè “el PP i l’extrema dreta d’este país canvien d’actitud” i que sempre han estat “del mateix costat de la història, del costat de minar la democràcia i no reconéixer els resultats electorals”.

Les bases es mobilitzen: "Democràcia sí, feixisme no"

A les portes de Ferraz i malgrat la pluja, s’han congregat centenars de militants i simpatitzants del PSOE on han cridat "Democràcia sí, feixisme no" i han mostrat el seu suport a Sánchez per a demanar-li que es quede al capdavant de l’executiu espanyol: "Pedro, escolta, la teua gent està en lluita". Per primera vegada, els presents, que duien pancartes, xapes i adhesius on es podia llegir “"Pedro no et rendisques" o "Queda't, Pedro", han pogut seguir l’acte en directe gràcies a una pantalla.

Les agrupacions territorials han contractat diversos autocars per a facilitar l’arribada de les bases mobilitzades del partit a Madrid que, en el cas de la valenciana, ha arribat a omplir almenys onze vehicles amb simpatitzants.

També et pot interessar

stats