Montero manté que la proposta de finançament "no permet fer un rànquing de comunitats"

La ministra d'Hisenda ha contestat una pregunta de Joan Baldoví en el Congrés demanant que els valencians no queden "infrafinançats una altra vegada"

La ministra d'Hisenda, María Jesús Montero, en la sessió de control al govern
La ministra d'Hisenda, María Jesús Montero, en la sessió de control al govern / Europa Press

La ministra d'Hisenda i Funció Pública, María Jesús Montero, ha assegurat aquest dimecres que amb la proposta inicial per a la reforma del model de finançament que el govern ha remés a les comunitats no es pot fer un llistat de comunitats autònomes més i menys beneficiades.

En una resposta al Congrés al diputat de Compromís Joan Baldoví, Montero ha explicat que la proposta de càlcul de població ajustada enviada a les comunitats el 3 de desembre és un "primer document i esborrany" i "no permet fer un rànquing de comunitats".

Segons la ministra, l'"important" és arribar a un acord sobre "quins són els elements, les variables que pressionen a l'alça els costos dels serveis públics".

Per a Montero, aquest ha de ser el debat, per la qual cosa fins que no estiga completat el model d'un nou finançament autonòmic "en cap cas" es pot parlar que una comunitat pot eixir beneficiada o perjudicada.

Baldoví, en la seua intervenció, ha sostingut que la proposta inicial remesa per Hisenda als governs autonòmics és "prou ambigua" perquè fins i tot la Comunitat Valenciana pot quedar pitjor finançada: "Una primera anàlisi del document no convida precisament els valencians a l'optimisme".

Finalment, el diputat de Compromís ha preguntat a Montero si el govern tindrà en compte les al·legacions que presentarà l'executiu de la Comunitat Valenciana, perquè, segons ell, els valencians no han esperat tant per a quedar-se "infrafinançats una altra vegada".

També et pot interessar

stats