Montero: “No consentirem cap reculada respecte al que hem pactat en la llei trans”

La ministra d’Igualtat assegura viure amb “moltíssima preocupació” el retard en la tramitació de la norma

La ministra Irene Montero entra al recinte del Congrés, en una imatge de principis d'octubre
La ministra Irene Montero entra al recinte del Congrés, en una imatge de principis d'octubre / Eduardo Parra (Europa Press)

"Tota la comunitat trans i LGTBI ha de saber que no consentirem cap reculada en drets respecte als pactes en el text de la llei perquè és un gran consens social i polític". Ha sigut l’al·legat en defensa d’aquesta polèmica norma que ha fet aquest dijous la ministra d'Igualtat, Irene Montero, qui ha reconegut que viu amb "moltíssima preocupació" el retard en la tramitació d'aquesta norma, així com les possibles esmenes encaminades a qüestionar aspectes centrals del text.

En una entrevista en TVE, Montero ha lamentat que el PSOE i el PP hagen decidit ampliar una setmana el període d'esmenes al projecte de llei trans, perquè això suposa "posar en risc que puga ser aprovada abans de finals d'any".

La ministra d'Igualtat ha reconegut que ha viscut "amb moltíssima preocupació" aquesta ampliació del termini d'esmenes, així com la possibilitat, publicada en alguns mitjans de comunicació, que es puguen tornar a qüestionar aspectes centrals de la llei, com el reconeixement del dret a la lliure determinació de la identitat de gènere.

Acord el 2019

Montero ha recordat que el 2019 tots els grups polítics de la cambra van estar d'acord que Espanya havia de reconéixer el dret a la lliure determinació de la identitat de gènere. Per tant, per a la ministra "ja fem tard".

"Els drets de les persones trans no poden esperar. Tenim un deute amb ells i amb elles i la saldarem i espere que puguem fer-ho abans que s'acabe l'any", exposava en l’entrevista.

Preguntada per les intencions del PSOE respecte a la llei, Montero ha demanat esperar que s'acabe el termini d'esmenes per a conéixer les propostes dels grups i posar-se a treballar "immediatament" per a arribar a acords i aconseguir que la tramitació i el debat al Parlament "no implique una nova obertura de discursos transfòbics".

En aquest sentit, ha demanat que el debat de la futura llei trans no aporte més mal i sofriment a les persones trans i LGTBI i que es done el debat en termes democràtics que porte als acords necessaris per a aprovar la llei abans que acabe l'any.

També et pot interessar

stats