Montero acusa el PP de "promoure la cultura de la violació" i esclata la bronca al Congrés

Les paraules de la ministra d'Igualtat causen indignació en els populars per considerar-les "altament ofensives" i en reclamen la dimissió

Brega al Congrés entre el PP i Montero

La ministra d'Igualtat, Irene Montero, ha acusat aquest dimecres el PP de "promoure la cultura de la violació" que qüestiona a les víctimes, en referència a les campanyes impulsades a les comunitats de Madrid i Galícia i dirigides a les dones per a evitar agressions sexuals.

Montero s'ha expressat d'aquesta manera durant la sessió de control al govern al Congrés, unes declaracions que han fet esclatar una brega d'alt voltatge a l'hemicicle després que la bancada popular s'ha alçat en bloc per a protestar durant diversos minuts. La portaveu del PP, Cuca Gamarra, ha qualificat les paraules d'"altament ofensives": "Vull deixar clar que és altament ofensiu que una dirigent i una representant política que té, ni més ni menys, que la responsabilitat de dirigir les polítiques d'Igualtat estiga abocant aquestes afirmacions en relació amb un partit que ha lluitat i continuarà lluitant per la igualtat en aquest país", ha apuntat.

"Aleshores com diuen vostés al fet de dir-li a una dona que vigile la seua copa en lloc de posar el focus en l'agressor?", ha preguntat Montero, en resposta a la parlamentària popular. Per això, ha demanat al PP que "posen ells el nom" a l'acció i així "no haurem de fer-ho les feministes". 

Durant la baralla verbal, la mateixa presidenta de la cambra baixa, la socialista Meritxell Batet, ha cridat a l'orde la ministra i li ha retret les expressions per considerar que no eren "adequades" al parlament. I ha demanat a tots els diputats presents "contenció" en el llenguatge emprat durant el ple. "Hem de voler contribuir a la convivència a la cambra", ha assenyalat.

Les paraules de Montero han causat autèntica indignació en el PP, que critiquen la ministra per "insultar, desqualificar i acusar-los de promoure la cultura de la violació". "Una ministra que hauria d'haver dimitit fa setmanes", ha puntualitzat Gamarra, que considera que els fets són "de màxima gravetat" i per això Montero "no pot estar ni un segon més en el Consell de Ministres". "Açò té un límit", ha dit. 

El líder nacional del PP, Alberto Núñez Feijóo, ha assegurat que la ministra d'Igualtat no pot "donar lliçons" als altres després de les rebaixes de penes que ha provocat la seua llei del només sí és sí i li ha indicat que el que ha de fer és "arreplegar el seu despatx" i dimitir, en comptes d'"enfangar" la política espanyola.

També et pot interessar

stats