Oltra: "Mai renunciaré a les meues ambicions polítiques. Hi contribuiré, no necessàriament com a cap de llista"

L’exvicepresidenta del Consell trenca el silenci sis mesos després d’haver dimitit i evita pronunciar-se sobre la formació que impulsa Yolanda Díaz

L'exvicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, manté les seues "ambicions polítiques", encara que aquest propòsit no passa per ser cap de llista al Congrés el 2023. Almenys així ho va manifestar diumenge, en l'entrevista que va concedir al programa Salvados, de La Sexta, i que va suposar el primer pronunciament en públic d'Oltra des que va renunciar al càrrec el 21 de juny, després de ser imputada pel cas de la menor, que vivia en un centre tutelat per la conselleria, i que va patir abusos per part del seu exmarit.

Tot i descartar anar en les llistes del Congrés el 2023, l’exvicepresidenta del Consell afirmava en l'entrevista que està disposada a mantindre l'activitat i les aspiracions polítiques, però amb matisos. Per ara, descarta ser cap de llista al Congrés: "En qualsevol cas, hi contribuiré des d’on siga, però això ho puc fer des de molts àmbits, no necessàriament sent cap de llista", aclaria durant l'entrevista.

Sumar és només un embrió Mónica Oltra - Exvicepresidenta del Consell

Pel que fa a Sumar, la nova formació que impulsa Yolanda Díaz i amb la qual Mónica Oltra va compartir escenari en l'acte que va celebrar a València, la política valenciana ha defugit pronunciar-se: "És només un embrió", deia en referència a aquest nou projecte polític.

La també exconsellera de Polítiques Inclusives va defensar la seua actuació en el cas de la menor que va patir els abusos del seu exmarit. Va denunciar que ha patit una "persecució" de l’extrema dreta i el feixisme i, concretament, va apuntar España 2000, Vox i Gobiérnate.

A més, Mónica Oltra va acusar el PSOE de "comprar el relat de l'extrema dreta" en relació amb aquest cas que la manté imputada.

Encara que Oltra reconeix que el president del Consell, Ximo Puig, no li va demanar que dimitira directament, afirma que “ho va deixar entreveure a través dels ‘homes fonts’”, en referència a “fonts del Palau”. Oltra assenyala que va decidir “que era més important salvaguardar el govern que el PSOE tinguera la temptació de governar en solitari”.

Si li haguera avançat al president la meua dimissió, hi hauria hagut mitjans privilegiats que hagueren tingut la filtració prèvia i això jo no ho volia Mónica Oltra - Exvicepresidenta del Consell

La dimissió va arribar cinc dies després que la van imputar per la gestió per part de la Conselleria d'Igualtat en els abusos sexuals a una menor tutelada per qui era llavors el seu exmarit i va admetre que es va deure a “una infàmia política, jurídica i mediàtica”.

En preguntar-li si creu que algú podria pensar que no va ser lleial al president del Consell per haver dimitit sense avisar-ho, afirma: “Si li ho haguera dit al president, hi hauria hagut mitjans privilegiats que hagueren tingut la filtració prèvia i això jo no ho volia".

En aquest sentit, Mónica Oltra admet que les relacions amb el president Puig i el seu entorn en la seua darrera etapa al capdavant de la vicepresidència de la Generalitat havien patit un cert deteriorament. 

No he fet res ni il·lícit, ni immoral, ni il·legal; vaig actuar amb integritat Mónica Oltra - Exvicepresidenta del Consell

En referència a l’expedient informatiu sobre el cas del seu exmarit, durant l'entrevista admet que, tot i que en el seu moment va afirmar que l’havia encarregat personalment, només intentava “protegir les persones que van imputar injustament”. Amb posterioritat, Oltra va reconéixer davant el jutge que no l’havia sol·licitat, però reitera que no ha fet res “ni il·lícit, ni immoral, ni il·legal; vaig actuar amb integritat”.

La decisió del jutjat de prorrogar la causa oberta a Oltra fins a l’abril del 2023 per la necessitat de practicar noves diligències fa pràcticament impossible que puga presentar-se a les eleccions autonòmiques, previstes per al mes de maig.

Una situació que, si bé sembla allunyar qualsevol possibilitat d’incorporar el seu nom a la candidatura de Compromís a la Generalitat, no impediria que poguera a presentar-se al Congrés. Una opció que ha descartat en l’entrevista: “Espanya és massa gran i jo soc de terres xicotetes”, sentenciava.

També et pot interessar

stats