Mollà no acudeix al traspàs de la cartera d'Agricultura a Isaura Navarro, que la rep de Mas

La nova consellera diu que l'absència és una decisió personal i que ara el més important és treballar per un Consell cohesionat

Navarro I Mas, en l'acte d'aquest dimecres
Navarro I Mas, en l'acte d'aquest dimecres / À Punt NTC

Mireia Mollà no ha acudit aquest dimecres de vesprada al traspàs de la cartera d'Agricultura. La nova consellera d'Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Isaura Navarro, ha rebut la cartera del seu departament de mans de la vicepresidenta del Consell, Aitana Mas. Mollà no comparteix els arguments que han donat per a destituir-la.

El tradicional traspàs de cartera s'ha celebrat en la sala d'actes del complex administratiu 9 d'Octubre amb presència de diversos consellers del Govern Valencià, entre ells el de Sanitat (Miguel Mínguez) i les de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat (Rebeca Torró) i de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica (Rosa Pérez Garijo).

Així mateix, estaven presents en l'acte els diputats de Compromís Vicent Marzà i Juan Ponce i el coportaveu d'Iniciativa (un dels partits que conformen la coalició Compromís) Alberto Ibáñez.

Preguntada per l'absència de Mireia Mollà després de la presa de possessió, l'ha qualificada de "decisió personal". "Cada persona amb els propis actes deixa clar quin és el seu posicionament i la seua actitud", ha agregat. "Nosaltres estem treballant per un Consell que estiga totalment cohesionat i tenim molts reptes per davant. El més important és el treball que hem de fer, mirar al futur", ha dit.

Navarro ha destacat la presència de nombrosos companys i companyes d'Iniciativa i de Compromís. "Totes les decisions són de cara al futur. Ha vingut molta gent de Compromís, no sols d'Iniciativa, que són els meus companys de partit i de coalició. Estic molt agraïda pel suport i l'afecte", ha emfatitzat.

Durant la seua intervenció a l'acte, Navarro ha defensat que es deixarà la pell en aquesta nova ocupació. Visiblement emocionada, la nova consellera d'Agricultura ha mencionat expressament l'absència de l'exvicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, a qui ha destacat com a "companya de tants viatges", i ha desitjat que "la seua situació jurídica injusta acabe i torne a la vida pública". La responsable política ha tornat a defensar el seu compromís amb la sostenibilitat i la lluita contra el canvi climàtic. 

Mollà, també de Compromís, va ser destituïda de manera fulminant aquest dimarts després de la proposta que li va fer en aquest sentit Aitana Mas al president de la Generalitat, el socialista Ximo Puig, en una reunió no anunciada i que es va produir després de diversos desacords entre la ja exconsellera amb altres membres del Consell i per haver intentat negociar pel seu compte els pressupostos del seu departament.

Paula Tuzón dimiteix com a secretaria autonòmica de Transició Ecològica

La fins ara secretària autonòmica de Transició Ecològica, Paula Tuzón, ha anunciat a través de les xarxes socials que dimiteix del càrrec després de la destitució de Mireia Mollà com a consellera. Es tracta de la segona dimissió després que aquest dimecres al matí renunciara el subsecretari d'Agricultura, Alfonso Puncel, "per raons personals", "no per una adhesió indestructible a Mireia Mollà, sinó per raons ètiques i estètiques". Puncel ha assegurat que, al seu juí, "no hi ha raons o les que es diuen són menyspreables" per a la destitució.

“La bona política ha de ser compartida, coherent i per a la gent. Per això dimitisc amb la convicció d’haver contribuït a situar la Comunitat Valenciana sobre la transició ecològica decidida. Gràcies Mireia Mollà i a tot l’equip”, ha dit Tuzón en el seu perfil personal de Twitter.

També et pot interessar

stats