La ministra Saiz demana un “debat assossegat” sobre el futur dels bous

La titular d’Inclusió, natural d’una ciutat molt vinculada al sector taurí com ho és Pamplona, convida a escoltar el parer dels sectors implicats, les tradicions i Europa

La ministra Elma Saiz durant una sessió de control al Congrés
La ministra Elma Saiz, durant una sessió de control al Congrés / Jesús Hellín (Europa Press)

“Un debat assossegat” sobre el futur dels bous. És l’aposta de la ministra d’Inclusió, la socialista Elma Saiz, després de la decisió del Ministeri de Cultura d'eliminar el Premi Nacional de Tauromàquia.

"Cal no oblidar que això també forma part d'un sector econòmic, també de la cultura i de la força de la tradició", ha argumentat la ministra en una entrevista en Antena 3 en ser preguntada per la mesura adoptada pel ministre Urtasun, atés que Saiz és oriünda d’una ciutat vinculada al sector taurí, com ho és Pamplona.

Tot i que s’ha posicionat "absolutament en contra del maltractament animal", Elma Saiz ha reconegut no poder "negar, com a pamplonesa, eixe vincle amb la Fira del Bou, eixe vincle de l'encierro, com per exemple Sant Fermí". Ara bé, la ministra ha declinat referir-se a la possibilitat de reformar la festa per a evitar que se sacrifique el bou a la plaça, com ha fet Portugal.

“És un debat que cal tindre i cal fer-lo de manera assossegada, escoltant els diferents sectors, per descomptat, i escoltant eixes tradicions, mirant també Europa”, ha argumentat la ministra, que ha reconegut les competències del ministre Urtasun per a prendre la decisió d'eliminar el Premi Nacional de Tauromàquia.

"És una competència ministerial, com jo tinc competències com a ministra, i ell haurà de donar explicacions, com ha fet", ha expressat Saiz. En la seua opinió, "cal acompanyar la societat, veure quina opinió té, sempre escoltant i allunyats del soroll".

També et pot interessar

stats