Barrera: "Urtasun com a bon comunista, és amic de la censura"

El vicepresident de la Generalitat assegura que la valenciana i altres autonomies crearan un premi per a substituir el Premi Nacional de Tauromàquia suprimit pel Ministeri de Cultura

Vicente Barrera declara davant els mitjans este diumenge a Castelló
Barrera anuncia que crearà un premi de tauromàquia conjuntament amb altres autonomies / À Punt NTC

El vicepresident primer de la Generalitat i conseller de Cultura i Esports, Vicente Barrera, ha afirmat este dissabte que "davant la censura del senyor Urtasun hi haurà una resposta de les comunitats autònomes que substituirem el premi".

Unes declaracions arriben després que el ministre de Cultura, Ernest Urtasun anunciara este divendres l'eliminació del Premi Nacional de Tauromàquia, un guardó dotat amb 30.000 euros, que ja no es concedirà el 2024.

Des de Castelló de la Plana, on Barrera ha assistit a l'acte de commemoració del centenari de la Mare de Déu del Lledó, ha manifestat a més que el ministre de Cultura Ernest Urtasun "com a bon comunista, és amic de la censura i del sectarisme, i li costa digerir la pluralitat i la llibertat cultural". I ha remarcat que com a responsable del Ministeri "té l'obligació de fomentar tota la cultura i no de dictar-la segons els seus gustos personals i les seues fílies i fòbies".

El Premi Nacional de Tauromàquia es va crear el 2011 amb el govern de José Luis Rodríguez Zapatero i es va entregar per primera vegada el 2013 al torero Francisco Manuel Ojeda González, conegut com a Paco Ojeda. L'últim guardonat, el 2023, va ser Julián López, El Juli.

Este divendres, en fer-se pública la decisió del govern espanyol de suprimir el guardó, la conselleria de Gestió Forestal i Món Rural extremenya, que dirigeix Vox, va anunciar el seu desig d'organitzar el premi en un futur. Al llarg de la jornada es van afegir a la proposta altres autonomies com ara Andalusia, Madrid o Castella-la Manxa, on governa el socialista Emiliano García-Page.

Este dissabte, el vicepresident Barrera ha assegurat la Comunitat Valenciana i altres autonomies crearan un premi per a substituir el Premi Nacional de Tauromàquia.

També et pot interessar

stats