La ministra Ribera: “No aprovaré una llei que obligue a abaixar el termòstat”

La titular de Transició Ecològica advoca per les recomanacions a la ciutadania i les empreses, però descarta la imposició normativa

La vicepresidenta tercera i ministra per a la Transició Ecològica i Repte Demogràfic, Teresa Ribera, en una imatge d'arxiu
La vicepresidenta tercera i ministra per a la Transició Ecològica i Repte Demogràfic, Teresa Ribera, en una imatge d'arxiu / Alberto Ortega (Europa Press)

El govern espanyol convidarà la ciutadania i les empreses a estalviar energia, però per ara aposta per les “recomanacions” i no per les imposicions. Així ho ha manifestat la vicepresidenta tercera i ministra per a la Transició Ecològica, Teresa Ribera, la qual ha assegurat que l’executiu “no aprovarà una llei que obligue a abaixar el termòstat”.

Ribera ha fet aquestes declaracions en una entrevista en la Cadena Ser, l’endemà de mostrar el rebuig a la proposta d’estalvi energètic de la Comissió Europea, que proposava la reducció del 15% del consum de gas fins a la pròxima primavera, per a preparar-se per a un possible tall del subministrament rus.

Aquest dijous Teresa Ribera ha concretat que es demanarà als consumidors un "comportament responsable" en matèria d'estalvi energètic i d'eficiència, però no aprovarà cap normativa en aquest sentit.

Per a la indústria, segons ha explicat la titular de Transició Ecològica, el que cal buscar són "maneres de flexibilitzar el consum de gas de manera voluntària", ja que hi ha "una situació d'emergència" a causa de la invasió d'Ucraïna, encara que la indústria espanyola "no mereix pautes de racionament".

“És important que la societat entenga que es fa una crida general a l'estalvi” i també que "les llars i els serveis públics bàsics" tindran sempre garantia de subministrament ha remarcat la ministra.

En opinió de la titular de Transició Ecològica, hi ha sectors "molt rellevants" que generen milers d'ocupacions, i no se'ls pot demanar "un canvi de combustible".

També et pot interessar

stats