Espanya rebutja el pla de contingència europeu: "Les famílies no patiran talls ni de gas ni de llum"

El govern espanyol rebutja la proposta de la Comissió Europea que tots els països de la Unió Europea reduïsquen voluntàriament un 15% el seu consum de gas

Teresa Ribera, en una imatge d'arxiu
Teresa Ribera, en una imatge d'arxiu / À Punt NTC

El govern espanyol ha manifestat aquest dimecres el seu rebuig a la proposta de la Comissió Europea que tots els països de la Unió Europea reduïsquen voluntàriament un 15% el seu consum de gas fins a la pròxima primavera per a preparar-se davant d'un possible tall del subministrament rus.

"Passe el que passe, les famílies espanyoles no patiran talls ni de gas ni de llum a les seues cases", ha asseverat la ministra per a la Transició Ecològica, Teresa Ribera, en roda de premsa. Ribera ha insistit que Espanya també "defensarà la posició" de la seua indústria. "Defensem els valors europeus, però no podem assumir un sacrifici sobre el qual ni tan sols ens han demanat opinió prèvia", ha afegit, i creu que la idea "no és necessàriament la més eficaç, ni la més eficient, ni la més justa".

En la roda de premsa, Ribera ha subratllat que Espanya és "un país europeista i solidari", però ha afegit que no es pot demanar al país "un sacrifici desproporcionat", ja que "a diferència que altres països, els espanyols no hem viscut per damunt de les nostres possibilitats des del punt de vista energètic".

"Espanya ha fet els deures en aquest àmbit, pagant més que molts socis europeus", ha defés la ministra. Ribera ha afegit que el govern espanyol "es resisteix a la imposició d'obligacions en termes d'esforç per damunt del que ens correspon i es demana a altres socis comunitaris".

Per aquest motiu, ha assegurat que Espanya anirà al Consell Europeu d'Energia del pròxim 26 de juliol "a defendre els interessos de tots els espanyols amb una proposta solidària, eficaç, eficient i coordinada".

També et pot interessar

stats