Militants de Podem demanen primàries en un manifest i critiquen l'abandó dels cercles locals

Reclamen que els responsables de la campanya autonòmica no estiguen al capdavant de les eleccions generals del 23 de juliol

Héctor Illueca i Pilar Lima durant les eleccions autonòmiques del 28 de maig
Héctor Illueca i Pilar Lima durant les eleccions autonòmiques del 28 de maig / Eduardo Manzana / Europa Press

Un grup de candidats i militants de Podem de diversos municipis de la Comunitat Valenciana ha firmat un manifest en el qual critiquen els resultats electorals “catastròfics” i la direcció comandada per Pilar Lima i Carles Fons. A més, demanen unes primàries de cara a les eleccions generals del 23 de juliol. Es mostren preocupats per l'organització en l’àmbit autonòmic després del que han descrit com “un procés d'abandó constant i reiterat dels cercles locals” i de l'acció política municipal.

El manifest el firmen, entre altres, el candidat a l'alcaldia d'Elx, Moisés García; el portaveu de Podem a Alacant i número dos de la llista el 28M, Xavier López; així com diversos membres de l'executiva d'Alacant i candidats en localitats com Moncofa (Plana Baixa) o Sollana (Ribera Baixa). Assenyalen que la configuració de candidatures es va fer “d’esquena a la militància, incomplint greument els documents sorgits de l’última assemblea” i impulsant acords des de València, el que hauria apartat els equips negociadors, segons defenen. Tot això ha generat “un clima de confrontació permanent”.

El partit es troba “lluny de la barrera del 5% que dona accés a les Corts, contribuint a la fi del govern progressista del Botànic”. També s’han quedat “fora de la major part dels ajuntaments amb tot just una desena d'edils repartits entre totes les comarques”, la qual cosa fa que “la viabilitat del projecte quede en dubte sense que s'haja fet cap classe d'anàlisi crítica pública ni privada”. Al mateix temps, critiquen que s’ha fet “sense assumir responsabilitat”.

Igualment, es refereix implícitament a la directora de l'Institut de la Joventut, María Teresa Pérez, qui “valent-se de dades que la resta de l'organització podia intuir, però amb les quals no comptava, van saltar de la candidatura autonòmica a poc menys d'un mes de la votació, deixant tota la càrrega a companys i companyes que han donat el millor de si mateixes malgrat les circumstàncies”, han assenyalat. Pérez va decidir no concórrer com a número 1 per Alacant a les Corts poques setmanes abans de les eleccions, malgrat haver-se anunciat que seria la candidata.

Podem assegura que “pot i deu integrar-se en Sumar”

Els firmats del manifest demanen “transparència i participació” en la configuració de l'equip de Podem, que segons han dit, “pot i deu integrar-se en una confluència àmplia estructurada des de Sumar”.

Això sí, han remarcat que les persones que han gestionat els acords municipals i la campanya per a les eleccions autonòmiques “no poden estar al capdavant d'aquesta nova cita amb les urnes, ni en la planificació ni en les llistes”.

També et pot interessar

stats