Baldoví replica a Podem: "Compromís no veta ningú"

El diputat electe ha contestat a les crítiques dels dirigents de Podem sobre la formació de les llistes de Sumar i es mostra optimista respecte a l'acord

Joan Baldoví atén a À Punt aquest dimarts
Joan Baldoví atén À Punt aquest dimarts / À Punt

El diputat electe de Compromís, Joan Baldoví, ha afirmat aquest dimarts que desmenteix "categòricament" que la seua formació haja "vetat a ningú, i molt menys a Podem" en les negociacions amb Sumar per a les candidatures a les eleccions generals, en les quals "respecta" la resta de formacions.

Un dia després que dirigents de Podem avisaren a altres forces polítiques —que podrien incorporar-se a la coalició i a Sumar— que "exigències, vetos i exclusions torpedinen la unitat", Baldoví ha assegurat que es tracta de declaracions "inoportunes, per posar un adjectiu amable".

Aquest dilluns, Pablo Iglesias, en declaracions a la Cadena Ser assegurà que Compromís havia vetat Podem en la negociació de les llistes de Sumar.  "No es que estiguen vetant els llocs de Podem, és que diuen que van a soles" va afirmar Iglesias.

"La mateixa independència que reclamem nosaltres per a posar als nostres candidats la reclamem també per a les altres organitzacions, perquè decidisquen absolutament de manera lliure qui han de ser els seus representants en les llistes", ha indicat Baldoví.

El que fora candidat a la presidència de la Generalitat de Compromís en les eleccions autonòmiques del 28 de maig ha destacat que en un procés de negociació fa falta "tranquil·litat, assossec i discreció", i ha considerat que aquests són els trets que està aplicant la seua formació política.

Baldoví ha defensat que han acudit a les converses amb Sumar amb la mateixa postura que quan en 2015 i en 2016 van negociar l'acord amb Podem. "Ni més ni menys que el que hem fet sempre que hem negociat amb algú", ha insistit Baldoví, que, preguntat pels avanços en les negociacions ha assenyalat que li hauria agradat que l'acord "fora demà, però si no és demà, serà despús-demà".

"En aquests moments, soc optimista respecte que hi haurà acord", ha indicat el parlamentari de Compromís, que ha assenyalat que ells negocien amb Sumar, i si la plataforma decideix que pot destinar llocs en les llistes per a la gent de Podem, respecten les decisions que prenguen.

També et pot interessar

stats