Merino: "És fals que Montero proposara a les comunitats autònomes un fons d'anivellament"

La consellera d'Hisenda reclama al govern espanyol que es deixe "d'excuses i mentides"

Ruth Merino, portaveu del Consell i consellera d'Hisenda
Ruth Merino, portaveu del Consell i consellera d'Hisenda, Economia i Administració Pública / À Punt NTC

La consellera d'Hisenda, Economia i Administració Pública i portaveu del Consell, Ruth Merino, ha demanat aquest dissabte a la vicepresidenta primera del govern espanyol i ministra d'Hisenda, María Jesús Montero, que "es deixe d'excuses i mentides" i ha assegurat que Montero ha reaccionat "de la pitjor forma possible" a la petició del fons d'anivellament que han reclamat el president de la Generalitat, Carlos Mazón, i altres tres presidents autonòmics aquest setmana, a la fira de turisme Fitur.

"És fals que Montero proposara a les comunitats autònomes un fons d'anivellament en el Consell de Política Fiscal i Financera. Ni en el Consell en què jo vaig estar ni tampoc en l'anterior es va proposar res paregut", ha expressat la consellera. Així les coses, Merino ha demanat al govern espanyol "una resposta seriosa i responsable" i ha tornat a insistir en la necessitat de reformar el sistema de finançament autonòmic. "D'ací depenen l'educació, la sanitat i els serveis socials d'aquesta comunitat i d'altres tres comunitats que estan infrafinançades, com reconeixen i com han dit en nombroses ocasions organismes independents", ha conclòs la portaveu del Consell.

Aquest dijous, la ministra d'Hisenda va manifestar al Congrés del Diputats que aquest fons d'anivellament que demanen la Comunitat Valenciana, la Regió de Múrcia, Andalusia i Castella-la Manxa el van proposar en l'última reunió del Consell de Política Fiscal i Financera i que el conjunt de les autonomies el va rebutjar.

També va manifestar que el govern espanyol està disposat a assumir part del deute de les comunitats autònomes, a les quals "les retallades del govern de Rajoy" van obligar a un nivell d'endeutament que va perjudicar sobretot els serveis públics, però al mateix temps va descartar que els pressupostos generals de l'Estat del 2024 incloguen aquest fons d'anivellament.

També et pot interessar

stats