Merino descarta una coalició electoral per a les autonòmiques i defén que Ciutadans “no pot perdre les sigles”

La síndica de la formació aspira a revalidar el 5% dels vots per a entrar a les Corts i convertir-se en una força “decisiva” en la formació del pròxim govern 

La síndica de Ciutadans, Ruth Merino, durant l'entrevista en la ràdio d'À Punt

A pesar d’assegurar que no han posat encara en marxa la maquinària electoral, el que sembla clar és que Ciutadans concorrerà amb una llista pròpia a les pròximes autonòmiques, sense integrar-se en la d’altres partits. Així almenys ho ha anunciat la síndica de la formació taronja, Ruth Merino, que ha participat aquest dimarts en Les notícies del matí, on també ha avançat que les expectatives electorals aspiren a revalidar el 5% dels vots necessaris per a obtindre representació parlamentària. 

D’aquesta manera, Merino contradeia el que afirmava fa només unes setmanes Edmundo Bal, portaveu d’aquesta formació al Congrés, que va deixar la porta oberta a una coalició entre el PP i Ciutadans, fins i tot en les municipals de 2023. La síndica de Ciutadans a les Corts ha defés l’autonomia electoral del seu partit i ha argumentat que la formació “no pot perdre ni les sigles ni la seua identitat”. “Ha d’anar pel seu compte i a soles a unes eleccions”, afegia. 

Ruth Merino ha tancat la porta a qualsevol aliança electoral en el nostre territori apel·lant a les particularitats de cada comunitat: “Encara que hi haja comunitats autònomes on sí que es presente conjuntament Ciutadans amb un altre partit, la nostra intenció és presentar-nos a soles”, resolia. 

Pel que fa al resultat d’aquests comicis, que se celebraran en la primavera de 2023, la síndica del partit taronja ha confiat a poder mantindre el 5% dels vots per a entrar a les Corts. 

Si fora així, Merino considera que el partit tindrà “més marge” per a tindre clar que Ciutadans “serà decisiu” en la formació del futur govern de la Generalitat. Quant a la resta de competidors electorals, Merino creu que s’ha establit “una deriva extremista”, que en la seua opinió, “no és bona”, per això ha defés Ciutadans com una opció allunyada d’aquests extrems. 

Davant la possibilitat que puga tornar a repetir-se una tercera edició del Botànic, Merino ha descartat aquesta opció. “Al Botànic el veig esgotat. Els socis del PSOE són un llast, si li donen suport és per a aferrar-se a la butaca”, expressava Ruth Merino en Les notícies del matí

De fet, i sobre els últims canvis que ha fet Ximo Puig al si del Consell, que pretenen establir les bases del que podria ser un Botànic III, Merino creu que, d’una banda, “són moviments pensats en el màrqueting electoral” i, de l’altra, que Puig ha “recol·locat les peces de diverses conselleries”. 

Quant als nous consellers, a Ruth Merino només li mereix “un vot de confiança” el nou responsable de Sanitat, Miguel Mínguez, perquè ells sempre aposten perquè professionals “independents i qualificats” ocupen les conselleries, sobretot en el cas de Sanitat, que és una conselleria amb un gran pressupost. 

A més de les noves entrades en el Consell, la portaveu parlamentària de Ciutadans ha aprofitat la seua intervenció en Les notícies del matí per a deplorar que la vicepresidenta del Consell i responsable de Polítiques d’Igualtat, Mónica Oltra, no haja abandonat el seu càrrec arran del cas de la menor que va patir abusos sexuals per part d’un monitor del centre de menors, l'exmarit de la vicepresidenta. 

Per a Merino, la vicepresidenta “acabarà imputada”, per això ha desitjat que deixe les responsabilitats de la conselleria abans que arribe aquest moment. “És una vergonya que siga vicepresidenta dels valencians una persona que, encara que no acabe esguitada penalment, no tinga ètica ni moral”, lamentava la síndica de Ciutadans. 

També et pot interessar

stats