Meloni, amb grip, no viatjarà a Alacant

La primera ministra italiana tenia previst assistir a l'EU-MED9 i reunir-se amb Pedro Sánchez

Meloni en la cerimònia de jurament del càrrec
Meloni en la cerimònia de jurament del càrrec / Guglielmo Mangiapane

La primera ministra italiana, Giorgia Meloni, té grip i no viatjarà aquest divendres a Alacant, on s'anava a reunir amb el president del Govern d'Espanya, Pedro Sánchez, al marge de la IX Cimera Euromediterrània (EU-MED9) on es parlarà sobre els principals reptes que afronta la regió. Fonts pròximes a l'executiu italià han confirmat el canvi de plans, a causa de la malaltia, i que en el seu lloc acudirà el vicepresident i ministre d'Exteriors, Antonio Tajani.

Meloni i Sánchez tenien previst mantindre la primera trobada després del nomenament de la líder ultradretana com a cap de l'executiu, la primera dona a ostentar aqueix càrrec a Itàlia. L'estabilitat del Mediterrani, la crisi migratòria i la situació econòmica global eren alguns dels assumptes que anaven a debatre tots dos mandataris, la reunió dels quals ha quedat suspesa sense que de moment se sàpia quan podrà celebrar-se.

Meloni ha convertit la immigració en un tema central de l'inici del seu mandat, després del pols que va mantindre a principis de novembre amb algunes ONG de rescat al Mediterrani en impedir durant dies el desembarcament de les persones rescatades amb la seua nova política antiimmigració de deixar baixar només els migrants vulnerables.

La crisi va provocar fins i tot un enfrontament diplomàtic amb França i no es descartava que Meloni i Macron es reuniren també a Alacant per a polir diferències.

La cimera euromediterrània reuneix a Alacant governants dels nou països membres del Grup MED: Croàcia, Xipre, França, Grècia, Itàlia, Malta, Portugal, Eslovènia i Espanya, a més de comptar amb la presència de la presidenta de la Comissió Europea (CE), Ursula von der Leyen, com a convidada.

Durant l'última cimera del MED9, celebrada a Atenes fa un any, els governants de l'arc mediterrani europeu van parlar de migració i crisi climàtica i es van comprometre a promoure conjuntament la protecció de la biodiversitat, la gestió dels boscos i els ecosistemes marins, la prevenció de desastres ecològics i l'organització de la protecció civil.

També et pot interessar

stats