Les ONG denuncien que, amb el govern de Meloni, seran més difícils els rescats al Mediterrani

Les organitzacions de rescat humanitari han dut a terme més de 40 missions enguany

Les ONG denuncien que, amb el govern de Meloni, seran més difícils els rescats al Mediterrani / À Punt NTC

Amb la victòria de Giorgia Meloni a Itàlia, a les ONG que realitzen rescats humanitaris en alta mar se'ls obri un forat negre al Mediterrani. Denuncien que, amb el nou govern d’ultradreta, aquestes operacions de rescat seran molt més difícils.

Les ONG de rescat humanitari han dut a terme més de 40 missions enguany. Salven la vida de persones migrants que no han dubtat a deixar-ho tot al seu país d'origen per a buscar, a l'altre costat del Mediterrani, una vida millor. Segons aquestes organitzacions, la nova situació política a Itàlia dificulta encara més el procés de rescat.

"Tindrem dificultats per a entrar a Itàlia o, ja dins del país, ens poden fer inspeccions per a intentar detindre els vaixells", assegura Íñigo Mijangos, president de Salvament Marítim Humanitari. 

Passar molts dies dins de la nau de rescat a l'espera de baixar a port pot provocar situacions de desgast, ja que les persones migrants poden haver patit ja diverses devolucions en calent. 

El port de Borriana és port base d’aquest tipus d’embarcacions: s'hi posen a punt per a tornar al Mediterrani a rescatar persones. La situació que es pot donar a partir d'ara pot provocar que els vaixells passen molt més temps amarrats. 

També et pot interessar

stats