Giorgia Meloni supera l'última votació de la investidura

Ha tingut 115 vots a favor del total de 200 escons, gràcies a la coalició dretana

La nova primera ministra d'Itàlia, Giorgia Meloni, en la seua investidura en el Parlament
La nova primera ministra d'Itàlia, Giorgia Meloni, en la investidura al Parlament / Europa Press

La nova primera ministra d'Itàlia, Giorgia Meloni, ha completat aquest dimecres la seua investidura en el Parlament després de superar una última votació al Senat, amb el suport de la seua coalició dretana, amb la qual va guanyar les eleccions generals el mes de setembre.

No ha sigut cap sorpresa la majoria absoluta que ha aconseguit Meloni, que ha tingut 115 vots a favor del total de 200 escons gràcies al seu partit, els ultradretans Germans d'Itàlia, i els socis de coalició, la Lliga de Matteo Salvini, el grup Nosaltres Moderats i Forza Itàlia, de Silvio Berlusconi, que, amb 86 anys, torna a la cambra alta del Parlament després de nou anys, quan va ser condemnat per frau fiscal i expulsat per l'anomenat cas Mediaset.

La investidura a Itàlia es vota en les dues seus parlamentàries i amb aquesta votació al Senat. Amb tot això, la primera ministra ha completat el tràmit per a governar, perquè aquest dimarts ja va tindre el suport de la Cambra de Diputats, per 235 vots a favor del total de 400 escons.

També et pot interessar

stats