Mazón torna a demanar a Puig la destitució d’Oltra

El president del PPCV ha denunciat les "retallades sanitàries" del govern del Botànic, un fet que la síndica del PSPV ha qualificat d'"irònic"

El president del PPCV, Carlos Mazón, aquest dissabte a Alacant
El president del PPCV, Carlos Mazón, aquest dissabte a Alacant / Partit Popular de la Comunitat Valenciana

El president del PPCV, Carlos Mazón, ha tornat a demanar aquest dissabte al president Ximo Puig que destituïsca la vicepresidenta i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, després que la Fiscalia haja vist indicis per a imputar-la pel cas del presumpte encobriment dels abusos sexuals del seu exmarit a una menor tutelada.

Segons Mazón, "ningú s’està ocupant de les polítiques socials a la Comunitat Valenciana" i Oltra està més preocupada per la seua possible imputació i la continuïtat en el càrrec que per governar. 

Així, el líder de l’oposició ha etzibat que "no és el mateix estar al govern que governar" i ha retret a Puig que "permeta a Mónica Oltra tutelar els menors". Aquestes declaracions les ha fetes després de reunir-se amb la comissió sanitària del PP de la província d'Alacant i personal mèdic per a analitzar la situació sanitària.

Mazón ha denunciat les "retallades sanitàries" del govern del Botànic i, en clau electoral, s’ha compromés a "recuperar els serveis que s’han deixat de prestar". El president dels populars ha remarcat que Puig "ha abandonat la sanitat pública a la seua sort", especialment a les comarques del sud, i ha assegurat que hi ha pacients oncològics sense l’atenció necessària i una manca de recursos per a un servei de salut mental que qualifica de precari. 

En aquesta línia, el cap de l’oposició ha acusat el president Puig d’afavorir la sanitat pública i a "l’esquerra" de crear un sistema per a rics que "eternitza les llistes d’espera". Mazón ha xifrat en un 26% més la quantitat de valencians i valencians que contracta assegurança privada respecte del 2015, anys en què es va formar el primer govern del Botànic. 

La síndica del PSPV-PSOE i exconsellera de Sanitat Universal, Ana Barceló, ha titllat d'"irònic" que el Partit Popular parle d’una bona gestió sanitària després "d’afonar la sanitat pública valenciana i ofegar-la amb retallades massives". Barceló també ha remarcat que "cap govern ha invertit més en Sanitat que el Consell de Ximo Puig" i ha explicat que en els darrers set anys s’inverteix un 37% més en els pressupostos i hi ha un 35% més de treballadors i treballadores en el sistema públic. 

També et pot interessar

stats