Mazón, satisfet després de la reunió dels barons amb Casado: "El PP està molt fort i esperançat"

El valencià González Pons torna a la primera línia de la política nacional per a coordinar el congrés extraordinari que els populars celebraran a l’abril

El líder del PP valencià, Carlos Mazón
El líder del PP valencià, Carlos Mazón / Biel Aliño (Efe)
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
24 de febrer 2022 - 07:03 Actualitzat: 24 de febrer 2022 - 11:31

El president del PP de la Comunitat Valenciana, Carlos Mazón, s'ha mostrat "molt satisfet" i amb un partit “molt esperançat” en acabar la reunió d’aquest dimecres a la nit amb la resta de responsables regionals de la formació i el president nacional, Pablo Casado, en la qual es va acordar convocar un congrés extraordinari el 2 i 3 d’abril per a escollir el nou líder de la formació, càrrec al qual no optarà Pablo Casado.

Per al líder dels populars valencians, el partit ha estat a l’altura de les circumstàncies i s’ha mostrat conforme amb la solució adoptada, que implica mantindre Casado en la direcció fins que se celebre el congrés extraordinari i que la portaveu del grup parlamentari popular en el Congrés, Cuca Gamarra, coordine el partit fins a aquesta cita.

Mazón, en eixir de la trobada, ha declarat que el PP està "molt fort i molt esperançat amb el futur". Cal recordar que el PP de la Comunitat Valenciana era una de les múltiples veus del partit que va reclamar a Casado la convocatòria d’un congrés per a escollir una nova direcció del partit.

En concloure la reunió a la seu de Génova, que s'ha allargat fins a la matinada, Mazón ha afegit que ha sigut un dels que ha demanat a Alberto Núñez Feijóo que faça un pas avant per a assumir la direcció del partit. El gallec, per la seua banda, no ha confirmat la intenció d’optar a aquest càrrec.

Al mateix temps, el president del PP de la Comunitat Valenciana ha negat les informacions que apuntaven que molts dirigents han sol·licitat Casado que dimitira aquest dimecres a la nit.

Protagonisme de González Pons

El congrés d’abril retornarà l'exconseller i exvicesecretari de comunicació, el valencià Esteban González Pons a la primera línia de la política nacional. Juntament amb Cuca Gamarra, González Pons coordinarà l'organització del congrés on Casado dirà adeu. González Pons manté una bona relació amb Feijóo, i podria ser un valor en alça per a la renovació del partit amb el gallec al capdavant. De fet, algunes veus el situen com a futur número dos de l’organigrama nacional del partit, com manifestava aquest dimecres en À Punt José Manuel García Margallo.

Catalá destaca la transició de càrrecs "tranquil·la"

La decisió del líder nacional del Partit Popular, Pablo Casado, de continuar en el seu càrrec fins al congrés extraordinari és "encertada" i obrirà pas a una transició “tranquil·la” en la cúpula de la formació. Així ho veu la secretària general del partit a la Comunitat Valenciana, María José Catalá, que ha recordat aquest dijous que l’acord adoptat a Génova era el que defensaven els populars valencians.

"Si mereixia alguna cosa el president Casado, era una transició tranquil·la, a l'altura de la dignitat amb la qual ha desenvolupat la seua tasca com a president nacional i ens sembla que és encertat que arribe al congrés com a president i s'acomiade. Ja ha dit que no optarà a la reelecció", ha manifestat Catalá als mitjans de comunicació abans del ple de l'Ajuntament de València.

La número dos del PP valencià ha confiat que "s'establisca un calendari àgil, en el qual es puga desenvolupar el congrés amb unanimitat i un consens, que ja el tenim". Respecte al successor de Casado, María José Català afirma que existeix "un consens al voltant de la figura d'Alberto Núñez Feijóo". "Serà el millor per al futur del nostre partit", ha afegit. 

Què passarà en el PP valencià?

Malgrat que fonts del partit a la Comunitat Valenciana, com la secretaria María José Catalá, negaven que els canvis en l’estructura nacional puguen afectar la formació valenciana, el que és evident és que la crisi oberta repercutirà, encara que siga de manera lleu, sobre el PP de la Comunitat Valenciana. Cal recordar que l’actual president regional va arribar al càrrec amb l’aval de Pablo Casado i Teodoro García Egea, que va dimitir aquesta setmana.

En el PP valencià no s'esperen canvis importants derivats d'aquesta crisi, però la situació els ha obligat a ressituar el discurs. Tenen assumit que el candidat serà Alberto Núñez Feijóo, com ha dit Carlos Mazón. Emilio Bascuñana, alcalde d'Oriola i un dels membres de la junta directiva nacional, defensa que el partit “té molta gent molt capacitada, com Casado per descomptat, però també com altres persones que poden fer aquest paper”. 

També et pot interessar

stats