Mazón proposa "llibertat a la valenciana"

El PP ofereix mesures per a combatre la recepta del Botànic que ja ha "fracassat pel paternalisme, la intervenció, el dogma, l'anunci fàcil o la contradicció permanent", i així poder avançar

Mazón en el Fòrum Europa Tribuna Mediterrània
Mazón en el Fòrum Europa Tribuna Mediterrània / Twitter: @CarlosMazon40

El president del Partit Popular de la Comunitat Valenciana, Carlos Mazón, ha proposat aquest dijous "la llibertat a la valenciana", amb una sèrie de mesures destinades a combatre la "recepta que ja ha fracassat" pel "paternalisme, la intervenció, el dogma, l'anunci fàcil o la contradicció permanent", i així poder avançar.

Durant la seua intervenció en el Fòrum Europa Tribuna Mediterrània, el dirigent popular ha asseverat que treballa per aconseguir un govern "unit, fort i exclusiu del PP".

El popular ha reivindicat que ofereixen un projecte de centre polític i centre liberal, "on cap socialdemocràcia, on caben conservadors i on cap un gran espai de trobada".

Mazón ha detallat diverses mesures del seu "projecte de canvi" per a la Comunitat Valenciana, com convertir en progressiu l'anomenat impost a l'habitatge (el de transmissions), donar avals públics de fins al cent per cent de l'habitatge a joves o una llei de llibertat educativa, i s'ha mostrat "optimista" a poder fer-ho realitat.

El PP abaixarà impostos

El dirigent popular, que ha complit catorze mesos al capdavant del PPCV, ha replicat als qui diuen que és un líder poc conegut que no es planteja això "com un concurs de popularitat". Segons ha destacat, l'important és que "tots sàpien que el PP abaixarà els impostos, independentment de qui firma el decret".

Mazón ha plantejat un projecte basat en tres pilars: el bloc social, el de creixement i el de l'autogovern i amb el qual fer front a l'actual Consell tripartit, del qual ha dit que "no influeix, no reivindica ni pinta ja res a Madrid".

En el bloc social, ha detallat catorze propostes, entre elles posar tots els recursos públics i privats, "sense prejudicis", amb gratuïtat i universalitat al servei de les polítiques socials i sanitàries; educació gratuïta de 0 a 3 anys; fixar per llei el temps màxim d'espera sanitària o una llei de llibertat educativa.

En matèria d'habitatge, s'ha compromés al fet que la Comunitat Valenciana siga la primera a convertir en progressiu l'impost de transmissions, amb tipus superreduïts a joves, famílies nombroses o discapacitats. També baixar del 10 al 3% l'impost d'habitatge a totes les rendes inferiors a 30.000 euros anuals, o augmentar el mòdul bàsic per a habitatge protegit, la qual cosa permetria construir 10.000 habitatges d'aquest tipus en una legislatura.

Dotze mesures per al creixemet de l'economia

En el bloc de creixement, Mazón ha oferit dotze mesures, entre lesa quals hi ha aplicar quota zero als autònoms de menys de 35 anys; augmentar un 50% les sancions a la competència deslleial; una reforma fiscal per a retornar 1.500 milions d'euros als valencians, amb prioritat en els salaris mitjans i baixos; AVE entre les tres províncies, i derogació de la taxa turística.

I respecte a l'autogovern, ha anunciat una llei de senyals d'identitat perquè amb els diners dels valencians no es finance "cap cavall de Troia"; que la música torne a l'ESO; i desenvolupar una autonomia fiscal pròpia.

Fum fiscal de Puig

Mazón ha qualificat de "fum fiscal" la proposta de reforma fiscal anunciada pel president de la Generalitat, Ximo Puig. Ha indicat que el PP està disposat a secundar amb els seus vots la reforma fiscal del Consell, sempre que hi haja una proposta "seriosa i concreta" i es complisquen tres condicions: ser "agressiu" en la prioritat fixada en les rendes mitjanes i baixes, convertir en progressiu l'impost a l'habitatge, i derogar la taxa turística.

Sobre la postura del PPCV pel que fa a l'energia nuclear, ha afirmat que és partidari d'ampliar la vida de les centrals nuclears, però cal decidir-ho ja per a donar seguretat, i ha criticat la paralització en el Consell de 400 projectes d'energies renovables.

També et pot interessar

stats