Podem adverteix que no donarà suport a la reforma fiscal de Puig si "no paguen els que més tenen"

Illueca deixa la porta oberta a negociar un possible pacte preelectoral entre Podem i Compromís

Puig i Illueca durant la reunió d'aquest dissabte
Ximo Puig i Héctor Illueca, durant una reunió de dissabte / Generalitat Valenciana

Podem no donarà suport a les Corts Valencianes a la reforma fiscal presentada pel PSPV si el text no garanteix que pagaran més "els que més tenen". Així ho ha assegurat dimecres el vicepresident segon de la Generalitat i conseller d'Habitatge, Héctor Illueca, durant la presentació a València del seu llibre La proposta republicana, on estava acompanyat de l’exvicepresident i exlíder de Podemos, Pablo Iglesias.

Illueca ha reconegut que està disposat a discutir sobre una reforma fiscal que plantege la reducció d'impostos a les rendes mitjanes i baixes, "sempre que s'equilibre per la part alta, la de recaptació" i "que paguen més els que més tenen". Així mateix, ha afegit que "el PSOE ha d'entendre que sense impostos no hi ha drets, ni socials, ni polítics".

El vicepresident segon ha fet aquestes declaracions en el primer acte públic després d'anunciar que es presentarà a liderar la candidatura de Podem a la presidència de la Generalitat.

Preguntat per un possible pacte preelectoral entre Podem i Compromís, el conseller ha deixat la porta oberta a "dialogar" i ha assegurat que desconeix si hi haurà més candidats per part de Podem a la presidència de la Generalitat. Respecte al suport de la vicepresidenta Yolanda Díaz a Joan Baldoví, que ha presentat candidatura per Compromís, Illueca ha matisat que "Díaz vol que el Botànic guanye les eleccions".

També et pot interessar

stats