Illueca anuncia que es presenta a liderar la candidatura de Podem a la Generalitat

El vicepresident segon del Consell confirma en À Punt que optarà a les primàries de la formació

Héctor Illueca durant l'entrevista d'aquest dimecres en 'Les notícies del matí' / À Punt NTC
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
05 d'octubre 2022 - 09:19 Actualitzat: 05 d'octubre 2022 - 12:18

Héctor Illueca, de Podem, vol ser candidat a la Presidència de la Generalitat. El també vicepresident segon del Consell i conseller de Vivenda ha anunciat en À Punt que es presentarà a les primàries de Podem i optarà a encapçalar la candidatura d’aquesta formació per a les autonòmiques del mes de maig.

Illueca ha fet l’anunci en durant una entrevista en Les notícies del matí, fins i tot abans de traslladar la seua candidatura davant els òrgans del partit, segons ha admés. El representant de Podem ha desvinculat la seua decisió dels moviments que en els últims dies han fet altres partits, com ara Compromís, on Joan Baldoví ha anunciat que també es disputarà les primàries.

“Tinc els mateixos ideals i esperances que tenia fa tres anys, quan em vaig incorporar a la política activa. Ara, tinc l’experiència i vull incorporar-la al servei del meu poble”, argumentava per a justificar la seua decisió d’optar a les primàries de Podem. En aquest sentit, apuntava que després de converses amb els seus companys de formació i de valorar la situació actual, havia determinat que “és el moment” d’optar a liderar la llista electoral d’aquesta formació. 

Treballaré per un nou govern de progrés, però amb una correlació de forces diferent del bloc alternatiu del PSPV Héctor Illueca

Pel que fa al projecte que té al cap per a l’electorat, Héctor Illueca ha avançat que durant el temps que ha estat treballant en les institucions públiques, primer des del Ministeri de Treball i després com a vicepresident segon del Consell, s’ha adonat “com es pot fer el bé per a la gent treballadora”, però també de les “limitacions” que implica estar integrat en un govern de coalició.

En aquest punt, ha sigut crític amb un dels seus dos socis, el PSPV. “Els tremolen les cames quan apareixen les estructures de poder”, deia en referència als socialistes.

Aquest entrebanc, com ha assegurat, tot i la prematura carrera cap a la Generalitat, condicionarà les seues línies de treball: “Treballaré per un nou govern de progrés, però amb una correlació de forces diferent del bloc alternatiu del PSPV”, afirmava, al mateix temps que reconeixia que “els governs de coalició han vingut per a quedar-se molt de temps”.

El risc d'un electorat desmobilitzat

Preguntat per la possibilitat que el tàndem Unides i Podem es repetisca, Illueca ha afirmat que ara no és el moment d’abordar aquest assumpte. Esgrimia que no volia convertir aquest aspecte en “un sainet polític”, donat que moltes vegades els partits centren el debat en la seua organització, el que suposa allunyar-se de les preocupacions socials o dels models de gestió dels serveis públics que, al cap i a la fi, és el que preocupa la ciutadania. 

A més, durant la seua intervenció en Les notícies del matí, Illueca ha reconegut el gran repte que tenen les forces d'esquerres, el de mobilitzar l'electorat. "Les eleccions s'han de guanyar per l'esquerra, el govern valencià ha d'enviar-li un senyal als sectors populars que estarà amb ells", exposava.

Per a aconseguir aquest repte, des del seu punt de vista, cal que el Consell "desplegue les polítiques públiques" perquè quan arribe la cita electoral, la ciutadania senta la necessitat de mobilitzar-se i acudir a les urnes.

L'anunci d'Illueca ha suscitat les primeres reaccions, entre elles de la companya de partit, Pilar Lima, qui li ha agraït que haja fet "el pas valent" d'aspirar a encapçalar la llista i s'ha mostrat convençuda que representa "l'esperança de milers de valencians".

També et pot interessar

stats