Mazón proposa que l'IVF avale el primer habitatge per als menors de 35 anys

El líder del PP ha clausurat aquest dissabte l'XI Congrés Provincial Extraordinari Noves Generacions de la província d'Alacant, que ha escollit Jaime Pérez com a nou president

Carlos Mazón en la clausura del Congrés de NNGG de la província d'Alacant
Carlos Mazón a la clausura del Congrés de NNGG de la província d'Alacant / PPCV

El president del PPCV, Carlos Mazón, ha proposat que a partir del 2023 l'Institut Valencià de Finances (IVF) aprove línies d'avals perquè els joves menors de 35 anys puguen finançar la totalitat de la compra del seu primer habitatge en la Comunitat Valenciana.

"A partir de maig del 2023 promourem les hipoteques al 100%, i l'IVF avalarà els joves per a adquirir aquest primer habitatge", ha assenyalat i ha defensat que "l'impost a l'habitatge tinga un tipus superreduït: que passe del 10% al 3% per als més joves, amb una reducció del 70%".

Així ho ha plantejat aquest dissabte en la clausura de l'XI Congrés Provincial Extraordinari Noves Generacions de la província d'Alacant, on, sota el lema "És el nostre moment", s'ha elegit Jaime Pérez com a nou president provincial amb el 98,2 % dels vots.

Mazón ha criticat que "el Consell no ha construït ni un habitatge social a la Comunitat Valenciana", i ha denunciat el vicepresident segon i conseller d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, Héctor Illueca, que "tan sols ha estat capaç d'habilitar-se un nou palauet per a ús propi". "La Comunitat Valenciana ha batut el rècord de desnonaments: aquest és el balanç amb Podem al capdavant d'aquesta cartera", ha agregat.

Escolarització gratuïtat de zero a tres anys

Així mateix, s'ha referit a la mesura presentada aquest divendres per a la gratuïtat de l'escolarització de zero a tres anys per a tots els alumnes de la Comunitat Valenciana, "amb universalitat i llibertat d'elecció". "Apostem per atraure talent jove amb mesures clares i concises, com ara reservar el 40% de tots els fons europeus per a les polítiques d'emancipació dels joves", ha assegurat.

Mazón ha lamentat que "el balanç d'aquest Consell és que un terç de la població jove està en risc de pobresa i dobla la taxa d'atur juvenil a la zona euro". "Tenim el rècord d'Espanya en desocupació juvenil; així i tot, continuen dient que tenim les millors dades d'ocupació", ha criticat. També ha subratllat que "cal crear ocupació i, per això, és important implantar la quota zero d'autònoms per als menors de 35 anys durant els tres primers anys d'activitat".

Polítiques de joventut per als pròxims anys

"Des dels partits d'esquerres, en lloc d'insultar, haurien d'explicar quines mesures tenen per als joves en els pròxims anys", ha declarat Mazón, que ha asseverat que el PP està "en contacte amb la gent". "Les polítiques de joventut han d'impregnar tota l'acció de govern i em compromet a complir aquest repte al futur govern de la Generalitat", ha promés.

Durant la intervenció, el president del Partit Popular de la Comunitat Valenciana ha animat als joves a "donar la batalla de les idees, defendre una generació que no té qui la represente i ser referència d'avantguarda i ruptura".

La presidenta estatal de Noves Generacions, Bea Fanjul, ha reivindicat que "la renovació territorial és fonamental per a estar preparats i llestos per a les pròximes eleccions". "Volem que tots coneguen que l'única manera de garantir una Comunitat Valenciana pròspera i capaç d'afrontar els problemes és que el PP governe i que Carlos Mazón siga el pròxim president", ha rematat.

També et pot interessar

stats