Mazón preveu la “mort imminent” del Tajo-Segura

El dirigent popular lamenta que el Consell afirme que el transvasament és irrenunciable i, en canvi, “permeta una ganivetada més” al cabal transferit

El president del PPCV, Carlos Mazón, en imatge d'arxiu
Carlos Mazón en una imatge d'arxiu / Europa Press

El president de la Diputació d’Alacant i candidat a la presidència del Partit Popular a la Comunitat Valenciana, Carlos Mazón, ha augurat la "mort imminent" del transvasament Tajo-Segura si finalment el govern d’Espanya compleix l’anunci de reduir el cabal mínim

"Acabarem enterrant al transvasament", ha lamentat el popular abans de criticar que el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, "està portant la província a ser el desert d'Europa amb l'aplaudiment, el silenci i la dissimulació de la Generalitat Valenciana".

Carlos Mazón ha advertit que l'aigua "no pot ser un mercadeig persa de si calles mentre et reduïsc el transvasament, a canvi continuaré enviant-te alguna cosa" ja que es necessita "un poal i des de la Generalitat Valenciana s'estan conformant amb un degoteig, que és tant com matar el transvasament de manera definitiva".

El president de la Diputació d’Alacant ha manifestat que del transvasament depén l'"horta d'Europa" i, per tant, defensar el medi ambient i els espais verds del sud de la Comunitat Valenciana, "perquè si la província es converteix en un desert, això accelera el canvi climàtic i va contra les normes mediambientals i contra el nostre futur".

Mazón ha afirmat no entendre que des del Consell es diga que el transvasament és irrenunciable i que, al mateix temps, permeta "un ganivetada més perquè hi ha un decretàs que, de manera arbitrària, se salta els criteris tècnics i de sostenibilitat".

"Tant és cabal ecològic el de la capçalera del Tajo com cabal ecològic és el Segura", ha assegurat el dirigent popular, qui ha recordat que hi ha milers de famílies que depenen del transvasament.

El president de la Diputació d'Alacant ha aplaudit el front comú de la Generalitat i la Junta d’Andalusia per a reivindicar un nou finançament autonòmic i ha instat el Consell a fer un front semblant en matèria d'aigua.

Un altre front comú per a reivindicar l'aigua

"M’alegre molt que haja hagut de ser el president de la Junta d'Andalusia (el popular Juan Manuel Moreno) qui haja proposat a la Generalitat fer un front comú pel finançament que mereixem i que Pedro Sánchez ens nega", ha comentat Mazón.

El dirigent popular ha afegit que és "una pena que Ximo Puig no s'ajunte a altres fronts comuns i s'hi sume, per exemple, al de l'aigua com el que li va proposar el president de la Regió de Múrcia, Fernando López Miras (PP), una unió que fins i tot va denominar aquelarre".

També et pot interessar

stats