Mazón plantejarà que l'AVL siga "integradora" amb els valencians que l'hagen sentida "lluny"

El cap del Consell afirma que hi ha hagut una diferència entre les normes "i el que es parla a les cases o el camp" i demana "saber maridar les dues coses per a no tolerar que alguns diguen que parlem català"

Mazón assisteix a l'acte commemoratiu del XX aniversari del  @TramdeAlicante  🚊
Mazón assisteix aquest dilluns al Campello a l'acte pel XX aniversari del Tram d'Alacant / GVA

El president de la Generalitat, Carlos Mazón, ha assegurat aquest dilluns que plantejarà aquesta vesprada a la presidenta de l'Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL), Verònica Cantó, que la institució òbriga "els braços" i siga "integradora" amb "molts valencians que s'han sentit lluny" de les normes de l'Acadèmia pel seu "rigor".

Una reunió que arriba després d'algunes polèmiques, com la del missatge en xarxes en valencià no normatiu de la Conselleria d'Agricultura, de Vox, o les declaracions del conseller d'Educació de Justícia, dient que l'entitat no té la veritat absoluta sobre el valencià.

"Crec que de manera conjunta i integradora podem avançar, i li plantejaré a la presidenta que òbriguen els braços a molts valencians que s'han sentit lluny de la seua Acadèmia, de les normes, d'aquest rigor que no s'assembla molt amb el que veiem als carrers cada dia", ha destacat Mazón.

En declaracions a periodistes al Campello (Alacantí), Mazón ha explicat que hi ha hagut una diferència entre aquestes normes "i el que es parla a les cases, a l'horta o el que es parla al camp". Per la qual cosa demana "saber maridar les dues coses per a no tolerar que alguns diguen que parlem català".

"El nostre Estatut és molt clar i el nostre cor també", ha assenyalat Mazón, qui ha exigit així mateix que es parle també en valencià al Congrés, "perquè si no s'està incomplint un Estatut, que és tant com incomplir la Constitució".

"Estem enfront de flagrants incompliments i amb aquesta falta de respecte a la nostra llengua i el nostre Estatut", ha censurat Mazón, que espantarà "qualsevol que diga que això que es parla a la Comunitat Valenciana no és valencià, sinó que és una altra cosa".

També et pot interessar

stats