Mazón: "Modificarem la llei de costes per a garantir els drets i la pervivència de les poblacions costaneres"

El president del PP de la Comunitat Valenciana destaca que dels cinc trams més afectats per la regressió d'Espanya, dues estan a la Comunitat Valenciana: Castelló de la Plana-Sagunt i València-Dénia

Carlos Mazón s'ha reunit a Sagunt amb alcaldes i portaveus del PP i amb associacions d'afectats dels municipis de costa
Mazón s'ha reunit a Sagunt amb alcaldes i portaveus del PP i amb associacions d'afectats dels municipis costaners / PPCV

El president del PP de la Comunitat Valenciana, Carlos Mazón, ha anunciat que el seu partit impulsarà la modificació de la llei de costes per a "millorar la protecció dels drets dels ocupants i així garantir la pervivència dels nostres nuclis tradicionals".

Ho ha dit en la reunió que ha mantingut a Sagunt amb alcaldes i portaveus del PP i associacions d'afectats dels municipis de costa.

En aquest sentit, ha recordat que dels cinc trams més afectats per la regressió costanera de tota Espanya, dues estan a Comunitat Valenciana: els de Castelló de la Plana-Sagunt i València-Dénia.

Per això, el president popular ha exigit al govern de Sánchez que pose en marxa totes les actuacions i inversions previstes a les costes de la Comunitat Valenciana des del 2015.

Ha afirmat que "no pot ser que el ministeri ni faça ni deixe fer. No permet que en els habitatges es facen reparacions i sanciona si es fan. Però si els propietaris no fan res, les cases corren el perill de desaparéixer".

Carlos Mazón ha explicat que el fons Next Generation de la UE és una "oportunitat única" per a desenvolupar projectes de protecció de costa, però la "inoperància del govern i la falta de reivindicació de Puig pot provocar que es perden pel camí".

Compatibilitzar les ocupacions existents i la garantia del domini públic

El president del PP valencià ha afirmat que "s'oposem frontalment" a la proposta del reglament de costes que va impulsar el ministeri a la fi del 2021, que augmentava l'arbitrarietat en les delimitacions de domini públic i restringia usos de les platges.

Mazón ha demanat solucions i una modificació de la llei de costes que permeta compatibilitat millor entre les ocupacions que ja existeixen a la costa valenciana i la garantia del domini públic.

També et pot interessar

stats