Segon dissabte de protestes pel retrocés de la platja del Morro de Gos d'Orpesa

La Plataforma Salvem la Platja assegura que els arenals han passat d'una amplària de seixanta metres a vint a causa dels temporals dels darrers tres anys

La Plataforma Salvem les Platges durant el passeig protesta aquest dissabte a Orpesa
La Plataforma Salvem les Platges durant el passeig protesta aquest dissabte a Orpesa / Teresa Violeta

La Plataforma Salvem la Platja, que integra veïnat i ciutadans amb segones residències a Orpesa (Plana Alta) s'ha manifestat aquest dissabte per segona setmana consecutiva en defensa de les platges del Morro de Gos i de les Amplàries. Ho han fet amb un doble passeig, per la vora de la mar i pel passeig marítim, on han participat al voltant de 300 persones.

Aquestes accions, que s'allargaran durant tot l'estiu, sumen el veïnat orpesí, persones que tenen al municipi una segona residència i turistes. L'organització veïnal que les convoca ha assegurat a À Punt Notícies que els arenals han reduït la seua amplària de seixanta metres a vint a causa dels temporals dels darrers tres anys.

Així doncs, la Plataforma Salvem la Platja busca "visibilitzar la greu situació d'abandó" i denuncia que l'òrgan competent, la Direcció General de Costes, no ha recuperat les platges. Responsables del moviment adverteixen que la llei de costes permet que, si l'aigua arriba als edificis en diverses ocasions, l'estat moga la partió i mitjançant concessions "arrabasse els immobles als propietaris de la primera fila". La plataforma sosté que aquest és el motiu pel qual no hi ha interés a regenerar els arenals.

Davant aquesta possibilitat, l'organització demana a l'Ajuntament d'Orpesa que es duga a terme un estudi que determine per què s'han perdut quaranta metres de costa en només tres anys.

El consistori ja ha anunciat que s'ha posat en marxa la licitació de l'estudi per a preservar les platges. El contracte ascendeix a 100.000 euros i des de la corporació municipal avancen que les primeres conclusions podran donar-se a conéixer en la primavera de 2022.

El següent pas, segons la Plataforma Salvem les Platges, és que el document es presente a la Direcció General de Costes perquè les solucions proposades siguen "autoritzades, finançades i executades".

També et pot interessar

stats