La regeneració de les Deveses de Dénia es finançarà amb fons europeus

L'associació Platges Nord anuncia el compromís de la subdelegada del govern espanyol per a intercedir amb Costes i accelerar la DIA de l'extracció d'arenes de Cullera

VÍDEO |  L\'alcalde de Dénia es reuneix amb Costes per a abordar la regeneració de la platja de les Deveses
Platja de les Deveses de Dénia amb destrosses per un temporal / À Punt NTC

La regeneració de la platja de les Deveses de Dénia es finançarà amb fons europeus a través d'un projecte pioner a Espanya. Així ho ha confirmat l'associació Platges Nord de Dénia, que aquest dimecres ha participat en la reunió sol·licitada per l'alcalde del municipi, Vicent Grimalt, amb la cap de servei provincial de Costes, Rosa de los Ríos, i la subdelegada del govern espanyol a Alacant, Araceli Poblador. En la trobada han abordat la regeneració de la costa de Dénia i les particions que el Ministeri de Transició Ecològica està projectant en el terme municipal amb l'objectiu de frenar la gran regressió de la platja, que en els anys cinquanta tenia prop de cent metres d’amplària. 

La part corresponent a l'obra marítima del projecte de regeneració es troba en licitació, segons apunten des de Platges Nord de Dénia, que han emés un comunicat que arreplega els compromisos de la trobada. D'altra banda, aclareixen, tot el que afecta l'extracció d'arenes procedents de Cullera està en fase de redacció per la Direcció General de la Costa i la Mar i, en conseqüència, encara està pendent de la declaració d'impacte ambiental (DIA) corresponent. L'entitat assenyala sobre aquesta qüestió que la subdegada del govern espanyol a Alacant s'ha compromés a intercedir davant la directora general de la Costa i la Mar per a accelerar el procés.

Els altres dos projectes previstos en el litoral denier, el de Marineta Cassiana i el comprés entre el port i la desembocadura del riu Girona estan redactats i en fase d'avaluació ambiental, segons ha confirmat De los Ríos. Aquest últim ha patit alguns retards per "la gran quantitat d'al·legacions que ha rebut i per l'informe desfavorable de la Conselleria de Transició Ecològica", apunta el col·lectiu veïnal. 

Sobre les noves particions que des de Costes s'estan incoant a Dénia, la cap provincial ha traslladat a l'associació Platges Nord que "els funcionaris de la demarcació de Costes d'Alacant es limiten a obeir ordes de dalt i a aplicar la llei, una llei que inventen uns altres”, segons assenyala l'entitat. D'altra banda, la responsable els ha assegurat que "en molts aspectes" es troba "personalment en total sintonia" amb el veïnat afectat. 

També et pot interessar

stats