Pas avant per a regenerar la platja de les Deveses

El govern espanyol ha aprovat la declaració d’impacte ambiental i desbloqueja la recuperació de la platja

Pas avant per a regenerar la platja de les Deveses

Després d'alguns mesos de retard, el projecte per a regenerar la platja de les Deveses ja té el vistiplau del Ministeri de Transició Ecològica. L’actuació preveu fer dos nous espigons i portar fins a les Deveses més de 640.000 metres cúbics d'arena. 

El veïnat estava dos anys esperant aquesta declaració d’impacte ambiental que ha fet el Ministeri i pensen que s’ha fet un pas avant per a aconseguir la regeneració de la platja. L’objectiu de les obres és frenar la gran regressió de la platja, que en els anys 50 tenia prop de 100 metres d’amplària. 

Per a evitar l’impacte directe a les vivendes, el projecte preveu construir dos espigons i ampliar el que hi ha a la platja de Celmira Rosa, que passarà a tindre forma de L. A més, les Deveses rebran una aportació d’arena de 640.000 metres cúbics, que s’extrauran d’un jaciment submarí de Cullera i es crearà un cordó de dunes amb vegetació autòctona. 

El Ministeri de Foment invertirà 14,5 milions d’euros en les obres, que es podrien licitar l’any que ve. A la pèrdua d’arena a les Deveses pels corrents marins i el canvi al relleu de la costa, s’han de sumar els danys dels temporals en els últims anys, en especial de la borrasca Gloria.

També et pot interessar

stats