Mazón insta el govern a exercir "d'àrbitre VAR de l'aigua" entre comunitats

El president de la Generalitat ha defensat la necessitat d'un pacte nacional de l'aigua i ha criticat que l'executiu de Sánchez "sempre està fora de joc"

Carlos Mazón en un acte recent
Carlos Mazón en un acte recent / Carme Ripollés (Europa Press)

El president de la Generalitat, Carlos Mazón, ha instat el govern d'Espanya a exercir d'"àrbitre" i de "VAR de l'aigua" entre les peticions de les diferents comunitats autònomes i ha criticat que l'executiu central "sempre està fora de joc".

Així ho ha dit Mazón en arribar al Fòrum d'Aigua quan li han preguntat per la reunió que tindrà amb el seu homòleg Emiliano García-Page a Requena esta vesprada. En el seu discurs, Mazón ha defensat la necessitat d'un pacte nacional de l'aigua.

El cap del Consell ha assenyalat que la Comunitat Valenciana "fa molt de temps" que parla de l'aigua "amb rigor, estudis i informes" i assenyala que és "pionera" a "dialogar ambiciosament sobre l'aigua, com acrediten els nostres tribunals d'aigües, no solament centenaris, sinó fins i tot mil·lenaris".

"Ací hem demostrat que el problema de transvasaments entre territoris d'Espanya, entre comunitats o entre províncies, no té per què ser un problema", ha manifestat i ha posat com a exemple el transvasament Xúquer-Vinalopó.

També et pot interessar

stats