Mazón i Page firmen este dimecres dos acords per a garantir l'atenció sanitària en zones limítrofes

Cinc municipis de la Vall de Cofrents-Aiora podran tindre com a referència l'Hospital d'Almansa i 22 de Conca podran fer el mateix amb l'Hospital de Requena

L'hospital de Requena aquest dimarts
L'Hospital de Requena en una imatge d'arxiu / À Punt

El president de la Generalitat, Carlos Mazón, i el president de Castella-la Manxa, Emiliano García-Page, signen este dimecres a Requena un conveni de col·laboració i un protocol d'intencions per a garantir una atenció sanitària de qualitat en zones limítrofes entre les dos comunitats autònomes. En concret, els dos mandataris segellaran un acord en matèria sanitària i atenció especialitzada de primer i segon nivell, així com farmàcia hospitalària, o atenció d'emergències, entre altres, segons ha informat la Generalitat en un comunicat.

El cap del Consell ha explicat que amb esta mesura "es contribueix a una major cohesió social entre totes dos regions de manera que s'utilitzen els recursos sanitaris de la forma més eficient i eficaç per a millorar el servei als ciutadans".

Per a Mazón, a través d'este conveni es "garanteix el dret a la protecció de la salut de tots els ciutadans de totes dos comunitats amb independència del seu lloc de residència o d'on es demanden les prestacions de l'assistència sanitària".

L'acord de zones limítrofes beneficiarà als ciutadans residents en cinc municipis de la Vall de Cofrents-Aiora, que podran tindre com a referència l'Hospital d'Almansa per a atenció sanitària. Igualment, els veïns de 22 localitats de la província de Conca podran ser atesos a l'Hospital de Requena.

També et pot interessar

stats