Mazón demana responsabilitats a Puig: "La trama Assut va poder pagar la seua campanya"

El líder del PPCV afirma que els informes i declaracions afecten l'actual etapa del president i "això mereix explicacions immediates i que s'active ja la comissió d'investigació en les Corts"

El president del PPCV, Carlos Mazón
El president del PPCV, Carlos Mazón / PP

El president del Partit Popular de la Comunitat Valenciana, Carlos Mazón, ha reclamat aquest divendres al president de la Generalitat i líder del PSPV-PSOE, Ximo Puig, que “assumisca responsabilitats polítiques” davant les informacions que la trama que s'investiga en el cas Assut va poder pagar la seua campanya.

“Quan hui ens assabentem que la trama va pagar la campanya de Puig per a ser secretari general dels socialistes valencians ens preguntem com és possible que el mateix Puig no haja eixit a desmentir-ho”, ha afirmat Mazón.

A parer seu, “comença a ser tard ja perquè Puig done explicacions, assumisca responsabilitats polítiques i ens diga qui és el cap”. Ja que, ha afegit el líder del PP, “per les notícies que anem coneixent, aquesta trama ha estat suposadament finançant al PSPV durant dècades i fins a l'actualitat amb Puig ja al capdavant del Consell i del PSPV”.

“Els informes i declaracions que anem coneixent afecten directament l'actual etapa del president Puig”, ha afirmat Mazón, que ha considerat que això mereix explicacions “immediates” i que s'active ja la “comissió d'investigació” en les Corts. “Ni dona explicacions, ni assumeix responsabilitats, ni vol que s'investigue”, ha afegit.

Per a Mazón “és evident que hi ha responsabilitats polítiques de Puig”: “El que era número dos del PSPV i portaveu del grup parlamentari fins fa pocs mesos és ara l'advocat defensor del principal capitost de la trama”, en al·lusió a Manolo Mata.

“Aquesta situació mereix una explicació de Puig perquè, o simplement ho sabia tot, o va enviar el seu número dos per a intentar tapar-lo”, ha manifestat.

Finalment, el president del PPCV ha insistit que “aquesta suposada trama de pagament de factures per part d'empreses d'actes i material del PSPV i de comissions de fins al 6% ha afectat la campanya de Ximo Puig per a secretari general i els contractes adjudicats pel govern de José Luis Rodríguez Zapatero".

També et pot interessar

stats