Ximo Puig sobre Assut: "Reunir-se amb empresaris no és signe de corrupció, sinó de normalitat institucional"

El cap del Consell desvincula la seua etapa en la Generalitat de la trama Assut, contra les informacions que assenyalen que la instructora creu que l'extresorer del PSPV va obtindre favors del Botànic

El president de la Generalitat, Ximo Puig
El president de la Generalitat, Ximo Puig / À Punt NTC

El president de la Generalitat ha desvinculat la seua etapa en el govern de la Generalitat del cas Assut, que ha portat a la imputació, entre altres, de l'extresorer del PSPV-PSOE, Pep Cataluña o de l'advocat vinculat durant anys a la formació, José Luis Vera. A preguntes dels periodistes, Ximo Puig ha insistit en el fet que no "hi ha cap persona directament implicada que ara estiga militant en el PSOE" i ha destacat que el seu partit "sempre ha pres les mesures oportunes, a vegades especialment doloroses, pel fet d'haver sigut encausades, més enllà de la presumpció d'innocència".

"No hi ha res [en el sumari] que acredite que s'haja produït desviació, ni de poder ni de diners", ha destacat Puig amb relació a les últimes revelacions del cas, que entre altres irregularitats investiga el presumpte pagament de les campanyes electorals del PSPV el 2007 i 2008 a canvi de suposades adjudicacions públiques. El diari El Mundo publica aquest dijous que la magistrada instructora considera que tot i deixar la tresoreria del partit el 2004, Pepe Cataluña "continuava obtenint recursos econòmics de finançament necessari per al partit" i n'hauria obtingut presumptes "favors de l'administració presidida pel socialista Ximo Puig".

"Reunir-se amb empresaris no és signe de corrupció"

El cap del Consell ha situat en la normalitat institucional les reunions amb alguns dels empresaris assenyalats en la causa, perquè segons ha subratllat "eren gent molt vinculada al teixit econòmic valencià". Puig ha destacat el fet que "reunir-se amb un empresari no es signe de corrupció, sinó atendre les relacions normals entre institucions i empreses, sempre des de l'honradesa i l'honestedat". El cap del Consell assegura que "des del 2015 [moment de l'arribada del Botànic] ha canviat el paradigma de la corrupció" i quan s'ha produït "un cas o sospita s'ha actuat amb total fermesa" des de la Generalitat". "Per més que alguns estiguen dedicats a embrutar la imatge del Botànic, el 2015 va acabar l'etapa de corrupció i actuarem sempre amb determinació si es produeix alguna cosa que no siga neta i honrada", ha explicat.

Puig ha destacat que "l'única persona clarament assenyalada institucional és el vicepresident de les corts pel PP, ningú més", en referència a Jorge Bellver, i ha acusat els populars de "generar soroll" des de l'objectiu de "dir que tots som iguals. I no, no som iguals".

En la mateixa línia, La ministra d'Hisenda i sotssecretària general del PSOE, María Jesús Montero, ha defensat l'"exemplaritat" del Govern de Ximo Puig en la Comunitat Valenciana i l'ha desvinculat del cas Assut, ja que assegura que totes les persones relacionades "no són ja membres" del partit.

"La condemna al candidat de Vox és violència masclista"

El president de la Generalitat també s'ha pronunciat sobre la condemna judicial al candidat de Vox a la Generalitat, Carlos Flores Juberías, per "violència psicològica habitual" contra l'exdona i 21 faltes per coaccions, injúries i vexacions el 2002, de què informa el diari Levante. Unes conductes que amb la normativa actual serien tipificades com un delicte de violència masclista.

"És violència masclista", ha subratllat Puig, que considera "molt problemàtic" que afecten el representant d'una formació "que nega l'existència" d'aquest tipus de violència. "Crec que la dreta, no sols l'extrema, ha de condemnar sempre aquestes situacions i estar sempre atenta a allò que fan qui són els seus companys de viatge", ha valorat el president en referència als eventuals pactes postelectorals entre el PP i Vox a la Comunitat Valenciana.

També et pot interessar

stats