L’exgerent del PSPV-PSOE declara que una empresa va pagar despeses de les campanyes electorals del 2007

Francisco Martínez Rico assenyala directament a qui va ser responsable de finances de la formació, Josep Maria Cataluña

L'exresponsable de les finances del PSPV-PSOE, José María Catalunya, arribant a la Ciutat de la Justícia de València per a declarar per el cas Assut
L'exresponsable de les finances del PSPV-PSOE, Josep Maria Cataluña / Rober Solsona (Europa Press)

Qui fou gerent del PSPV-PSOE Francisco Martínez Rico ha manifestat que, en les campanyes electorals del 2007, va haver-hi contractacions que no va pagar el partit, sinó una empresa constructora, i apunta a l’exresponsable de finances de la formació, Josep Maria Cataluña, com la persona que va fer els encàrrecs.

Així figura en la declaració de Martínez com a testimoni, el mes d’octubre, incorporada al sumari de la peça 7 del cas Assut. En aquesta peça el jutjat d'instrucció número 13 de València investiga presumptes comissions a canvi d'adjudicacions d'obra pública de l'Ajuntament del Cap i Casal per empreses adjudicatàries que haurien fet factures suposadament fictícies.

En la declaració, a preguntes de si considera que es va produir alguna cosa "fora del que és normal" en les campanyes de 2007, respon que sí i al·ludeix a algunes contractacions per part de Josep Maria Cataluña per a aquestes campanyes que no va abonar el partit, sinó l'empresa Gigante, igual com una altra empresa que va fer un mailing de reforç a Unió Valenciana. A més, creu que amb altres mercantils va poder passar una cosa similar: que Cataluña contractara serveis per al PSOE abonats per terceres empreses.

L’exgerent també assenyala Cataluña com la persona que va contractar un vídeo i un anunci per a la campanya de la candidata socialista a l'Ajuntament de València el 2007, Carmen Alborch.

També explica que, en les eleccions del 2007, Cataluña, malgrat que estava fora del partit —el va deixar "formalment" el 2004 quan el van nomenar vicepresident de Bancaixa— tenia capacitat per a contractar.

Per tant, constata que Cataluña "en la pràctica" continuava ostentant les funcions de secretari d'administració i actuava com una espècie d'assessor del coordinador de campanya fins a l'octubre de l'any 2007. En aquest moment van nomenar una gestora en el partit i Cataluña va passar a tindre "un paper més secundari". En resum, Martínez apunta que Cataluña tenia capacitat de contractar "en període electoral i fora d'aquest període".

Mazón demana que Puig "no s'amague"

Aquest mateix dimecres, el president del PPCV, Carlos Mazón, ha reclamat que el president de la Generalitat i secretari general del PSPV-PSOE, Ximo Puig, "deixe d'amagar-se" davant del cas Assut i que s'inicie la comissió d'investigació aprovada a les Corts per a dilucidar "qui és el cap" d'aquesta suposada trama de corrupció que afecta el partit.

En una trobada amb mitjans de comunicació a Alacant ha dit no saber "què ha de passar perquè Puig deixe d'amagar-se" i ha recordat que la comissió d'investigació sobre el cas ja s'ha aprovat a les Corts i el president es nega a posar-la en marxa, incomplint fins i tot un mandat del parlament valencià.

Ha reivindicat que s'inicien els treballs perquè "els treballadors del PSPV, el tresorer del PSPV i el gerent del PSPV ja han reconegut les irregularitats, i el ministeri fiscal apunta directament a l'etapa de Ximo Puig" com a president i secretari general dels socialistes valencians.

També et pot interessar

stats