Es reprenen les declaracions dels investigats pel cas Assut

Han citat a declarar tretze persones en la segona fase d’aquest cas corrupció que implica polítics del PP i el PSPV

Agents de la Guàrdia Civil requisant ordinadors
Imatge d'arxiu d'agents de la Guàrdia Civil requisant ordinadors / À Punt NTC

Aquesta setmana es reprenen les declaracions dels investigats per l’anomenat cas Assut. Són tretze investigats en la segona fase d’aquest cas de corrupció que implica polítics del PP i el PSPV. Alguns ja declararen davant la Guàrdia civil a l'octubre; ara ho faran com a investigats davant el jutge entre dimarts i dijous.

Començarà les declaracions el directiu d’Aquamed que, segons els investigadors, va mitjançar perquè el PAI que impulsava la trama a Xixona (Alacantí) no es paralitzara i pogueren obtindre beneficis. La magistrada apunta que, amb aquesta actuació, també es van desviar diners al PSPV.

Dimecres serà el torn de Pepe Cataluña, a qui la instrucció assenyala com l’enllaç entre els diferents actors de la trama i el facilitador de contactes entre els suposats caps i els ajuntaments que governaven els socialistes. De fet, part d’aquesta fase del cas Assut té l’origen en la documentació confiscada a Cataluña, que recolliria el presumpte repartiment de comissions entre les empreses constructores. També compareixeran davant el jutge funcionaris de l’Ajuntament de València i un directiu d’Aquamed, entre d’altres.

El jutjat investiga el pagament de comissions per l’adjudicació d’un tram del transvasament Xúquer-Vinalopó. Acciona, l’empresa més beneficiada, aportaria 1,4 milions en comissions i Construcciones Luján, 600.000 euros. L’obra estava pressupostada en 40 milions d’euros i les comissions arribarien als dos milions, el que suposa un 5 % de l’adjudicació.

Cinc peces separades

El cas Assut té cinc peces separades. S’investiga una trama de suborns i comissions originada al voltant de contractes amb l’Ajuntament de València quan governava el Partit Popular de Rita Barberà. El cas implica polítics del PP i del PSPV, però els tentacles s’estenen a altres municipis com Burjassot (Horta Nord), Benicàssim (Plana Alta) i Xixona.

També et pot interessar

stats