Mazón demana a Compromís aclarir si "el seu codi ètic segueix en vigor" amb Oltra

El cap de l’oposició ha criticat que s’estiga posant en joc “el prestigi i el bon nom” de la Generalitat

El president del PPCV, Carlos Mazón, aquest dissabte
El president del PPCV, Carlos Mazón, aquest dissabte / PPCV

El president del PPCV, Carlos Mazón, ha instat aquest dissabte Compromís a aclarir "si el seu codi ètic, que abans era quasi la Bíblia, segueix en vigor o no" i serà aplicat sobre la vicepresidenta i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra. "Les línies roges de la formació han passat a ser línies blanques que tothom pot saltar-se", ha criticat.

Així s'ha pronunciat Mazón després que la sala civil i penal del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) haja imputat Oltra, pel presumpte encobriment d'abusos sexuals del seu exmarit a una menor tutelada, i la vicepresidenta descartara dimitir aquest divendres en la seua compareixença setmanal després del ple del Consell.

El cap de l’oposició ha censurat Puig per demanar als altres que "reflexionen i prenguen decisions quan ell n'és el principal responsable i qui hauria de prendre-les". Mazón ha acusat el cap del Consell de no tindre res a dir, no tindre criteri o no atrevir-se a dir-lo. 

El líder dels populars ha parlat d’una "pèrdua de confiança absoluta en els governants" arran d’aquesta imputació i ha criticat que el govern de coalició haja posat en joc "el prestigi i el bon nom" de la Generalitat. Aquesta reputació, per a Mazón, és el més important, només per darrere de la menor víctima d’abusos. 

En aquesta línia, el president del PPCV ha trobat a faltar una disculpa per part dels partits que formen el govern del Botànic i ha expressat que espera que la coalició valencianista demane perdó en l’acte de precampanya que han organitzat al Cap i Casal. 

També et pot interessar

stats