Mazón assegura que Brussel·les s'equivoca amb les polítiques agrícoles

El cap del Consell considera que Europa és lenta i que la Comissió té un desequilibri entre el discurs mediambiental i la realitat

Mazón en la seua visita institucional a Brussel·les
Mazón en la seua visita institucional a Brussel·les / GVA

El president de la Generalitat, Carlos Mazón, ha assegurat aquest dimecres que es necessita una Comissió Europea "que s'adone que s'ha equivocat" amb les seues polítiques respecte a l'agricultura, i ha demanat l'administració europea deixar de ser "contradictòria" amb el sector primari. Ha fet aquestes declaracions als mitjans de comunicació a Brussel·les, on es reuneix hui amb diferents representants de les institucions de la Unió Europea per a tractar la situació de l'agricultura.

Mazón ha assegurat que Europa "té un problema molt seriós amb el seu propi futur" i amb el sector primari, especialment. S'ha referit a les protestes i actes de reivindicació que han tingut lloc en les últimes setmanes i ha assegurat que "no només són justes, sinó que són desesperades".

Crítica a la burocràcia europea

El cap del Consell ha assegurat que Europa és "lenta" i ha demanat que "deixe de dir exactament el contrari al que fa". Preguntat per les propostes recents de la Comissió Europea per a reduir la burocràcia a la qual fan front els agricultors, Mazón ha considerat que s'han convertit "en un augment de la burocràcia". En aquest sentit, ha demanat "terminis assenyats", "finançament adequat", "protegir els nostres" i "no afavorir als que venen a competir desigualment amb nosaltres".

També ha descrit la situació com "d'absolut desequilibri entre el discurs mediambiental i la realitat". Mazón ha vaticinat que, en cas contrari, "ens quedarem sense agricultura, ens quedarem sense aliments", i ha demanat a les institucions europees "que ens tracte a nosaltres com tracta als que venen de fora".

Una crida sobre el control en ports i fronteres

Mazón ha aprofitat la cita amb instàncies europees per a demanar a la Comissió Europea "que execute els controls en els nostres ports, a les nostres fronteres, per als que venen de fora, jugant amb un avantatge extraordinari que és impossible de sostindre", ha declarat.

Per al president autonòmic, "quan es parla de medi ambient, el que s'està fent és impedir que es desenvolupen els principals defensors del medi ambient, que són els agricultors" i s'ha adreçat a ells aprofitant les imminents eleccions europees. "El vot en aquestes eleccions és el vot dels agricultors, el vot de la qüestió agrícola, i serà fonamental en aquesta campanya i així ho defensarem", ha assegurat.

També et pot interessar

stats