Sánchez trasllada la "màxima empatia" a les demandes dels agricultors

El president del govern espanyol remarca que han traslladat a la CE les reclamacions sobre la reducció de la burocràcia i les “clàusules espill”

Sánchez durant la seua visita a Marroc
Sánchez durant la seua visita a Marroc / Efe

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha assegurat aquest dimecres que sent la “màxima empatia” per moltes de les demandes dels agricultors, als qui secunda “no sols de paraula, sinó també de fets”. Així, Sánchez ha subratllat que l’executiu ha enviat una carta a la Comissió Europea perquè atenga les reclamacions sobre la reducció de la burocràcia i la necessitat d'establir “clàusules espill” amb les regions amb les quals tinga intercanvi comercial la Unió Europea (UE). El president del govern espanyol ha fet aquestes declaracions en una roda de premsa a Rabat després de tindre una trobada amb el rei del Marroc, Mohamed VI, com a part de la visita oficial al país.

En aquest sentit, ha assegurat liderar un executiu “compromés amb el camp”, com demostra el fet que ha dedicat 4.000 milions d'euros al sector primari i ha impulsat una modernització dels regadius, dedicant-hi més de 2.000 milions d'euros dels fons europeus. És una faena que –diu– va “més enllà” del negacionisme del canvi climàtic o l'antieuropeisme “d’algunes formacions polítiques” que ocupen conselleries autonòmiques d'agricultura o pesca. “Per tant, som un govern compromés amb el camp, i no només de paraules, sinó també de fets”, ha subratllat.

A més, Sánchez ha posat l'accent que, en els últims anys, el sector agrícola ha guanyat una “extraordinària competitivitat”, fins al punt d'haver pegat la volta als saldos comercials que ara són positius per valor de 15.000 milions d'euros. Per això, ha apuntat que a Espanya també li interessa que hi haja una obertura de mercats exteriors per a donar eixida a la producció agrícola i ramadera.

També et pot interessar

stats