Mazón anuncia la creació d'una taula de l'aigua, una llei antiocupa i promet 10.000 vivendes protegides

El president de la Generalitat ha anunciat una bateria de propostes durant la conferència "La Comunitat que mereixem"

El cap del Consell, Carlos Mazón
El cap del Consell, Carlos Mazón / À Punt NTC

El president de la Generalitat, Carlos Mazón, ha anunciat una bateria de propostes que durà a terme durant aquesta legislatura entre les quals hi ha la creació de la taula de l'aigua de la Comunitat Valenciana, la promesa de construir almenys de 10.000 habitatges protegits i una llei antiocupa.

Durant la conferència "La Comunitat que mereixem", organitzada pel Grup Información, Mazón ha explicat que la taula de l'aigua convidarà a participar-hi els actors polítics, universitats i agents socials i econòmics de la Comunitat "amb l'objectiu de projectar les necessitats que necessita aquesta terra des de l'aigua".

Respecte a les seues polítiques d'habitatge, Mazón ha ressaltat que "plantarà cara a la llei del president del govern, Pedro Sánchez, d'habitatge" amb la creació d'una normativa "que reforce la competència exclusiva de la Comunitat en matèria d'habitatge, amb revisió, ordenació i actualització per a la protecció dels propietaris i per al fi social". Igualment, ha anunciat la posada en marxa del Pla VIU, amb el compromís d'"almenys 10.000 vivendes" de protecció oficial a la Comunitat Valenciana.

En matèria de Sanitat, el president ha reiterat la prioritat "absoluta" del Consell, especialment en l'atenció primària, la qual ja compta amb una direcció general monogràfica amb pressupost propi. Així mateix, ha insistit que iniciarà la posada en marxa del CICU d'Alacant i Castelló, i, sobre aquest tema, ha anunciat que el nou CICU d'Alacant tindrà dotze facultatius, sis infermeres i quinze locutors, a més d'una partida pressupostària d'un milió d'euros.

També ha recordat les primeres mesures impulsades per la Conselleria d'Economia i Hisenda, que ha suprimit l'impost de successions i donacions i ha reduït un 10% les taxes públiques, a més de "congelar" les taxes universitàries, ha precisat Mazón, qui ha destacat la "reducció de la despesa pública".

D'altra banda, durant la conferència, Mazón ha anunciat el suport institucional i tècnic a l'Ajuntament d'Elx perquè la Dama d'Elx puga tornar a la seua ciutat d'origen.

El cap del Consell ha anunciat també que impulsarà inversions en infraestructures que porten l'aeroport d'Alacant a tindre una segona pista i també el compromís de connectar amb una línia aèria directa la Comunitat Valenciana i els Estats Units.

Així, ha advocat per una nova Comunitat "més competitiva en l'activitat econòmica i oberta a la inversió quan siga sostenible" a través de la "simplificació de l'administració, l'eliminació de barreres fiscals i de prejudicis".

També et pot interessar

stats