La Generalitat busca amb Delta Air Lines una connexió directa València-EUA

La consellera d'Innovació, Indústria, Comerç i Turisme, Nuria Montes, i el president de Cambra de València, José Vicente Morata, s'han reunit aquest dimarts amb una delegació de l'aerolínia

Una imatge d'arxiu de la ciutat de Nova York
Una imatge d'arxiu de la ciutat de Nova York / À Punt

La consellera d'Innovació, Indústria, Comerç i Turisme, Nuria Montes, i el president de Cambra València, José Vicente Morata, s'han reunit aquest dimarts amb una delegació de l'aerolínia Delta Air Lines per a analitzar la possibilitat d'establir un vol directe entre València i els Estats Units.

Segons informa la Cambra de València, en la reunió ha participat el director de vendes de Delta Air Lines al Sud d'Europa, Frederic Schenk, el director corporatiu d'Air France KLM a Espanya, Fernando Álvarez, i la Trade & Corporate Account Manager d'Air France KLM, Sandrine Salmon.

Per a la consellera de Turisme, "l'aposta pel mercat americà per a la Comunitat és absolutament en ferm. Creiem que València ciutat, com a aeroport d'entrada, reuneix totes les condicions perquè les companyies aèries planifiquen, sobretot a mitjà termini, per a l'any 2024, una connexió directa amb un hub americà cap a València directament".

"Ací conflueixen ―ha afegit Montes― variables tan importants com són, d'una banda, el turisme i els creuers, amb el creixement del port de València per al mercat americà i l'estatunidenc als hotels de la ciutat de València, que ja suposen el primer mercat internacional sense ni tan sols tindre vol directe, amb la qual cosa la capacitat de creixement és molt important".

"D'altra banda, des del punt de vista empresarial són molt importants les relacions comercials amb els EUA, el Canadà i Mèxic, que per descomptat justifiquen l'existència d'aquest vol directe", ha afegit.

Per al president de la Cambra de València, la connexió és important per a les empreses americanes, tant les implantades a la Comunitat com per a les exportacions als EUA i al Canadà.

Per a la Cambra hi ha àmbits d'actuació estratègics: la internacionalització, la inversió estrangera i el turisme, i per a això és fonamental tindre un vol directe.

“Els Estats Units és el principal soci comercial de la Comunitat Valenciana fora de la UE, aconseguint en 2022 el quart destí de les exportacions de béns i el segon proveïdor. En aquest context, una connexió aèria directa afavoriria les relacions comercials de béns i serveis i per descomptat el turisme en un mercat que és prioritari per a nosaltres”, ha manifestat José Vicente Morata.

També et pot interessar

stats