Marzà: “El nou conseller té més de 21.700 docents esperant a saber on treballaran, quan estava tot absolutament preparat”

El portaveu adjunt de Compromís descarta “diferències ideològiques” en la formació i atribueix a “qüestions personals” les crítiques dels díscols amb l’elecció de Morera com a senador

El portaveu adjunt de Compromís a les Corts, Vicent Marzà, durant la seua intervenció en 'Les notícies del matí'
El portaveu adjunt de Compromís a les Corts, Vicent Marzà, durant la seua intervenció en 'Les notícies del matí' / À Punt NTC

“Té més de 21.700 persones esperant a saber on treballaran, quan estava tot absolutament preparat i porta deu dies de retard”. És la lectura que fa el portaveu adjunt de Compromís, Vicent Marzà, del retard que arrossega l’adjudicació de places per al professorat del pròxim curs respecte a anys anteriors i als continus ajornaments en la comunicació dels destins per a milers de docents.  

Vicent Marzà ha lamentat en Les notícies del matí, on ha intervingut aquest dijous, que les primeres declaracions del nou conseller d’Educació, José Antonio Rovira (PP), hagen sigut per a criticar l’acord de plantilles, subscrit com ha recordat Marzà, per tots els sindicats, fins i tot per aquells ideològicament pròxims al PP.

“El que vol és menys professors en l’escola pública, per a degradar-la i que anem cap arrere”, ha assegurat qui va ser conseller d’Educació durant gran parte de les dues legislatures del Botànic. A més, considera que amb les primeres declaracions que ha fet Rovira, en les quals acusava Compromís, que ha estat al capdavant de la Conselleria d’Educació en les últimes legislatures, de voler acabar amb l’escola concertada, el que pretén José Antonio Rovira és “desviar l’atenció del que realment és important”.

Per aquesta raó, Marzà el convidava a “deixar de generar titulars” i “dedicar-se a treballar i gestionar i que l’1 de setembre estiga tot el professorat treballant”, un propòsit que, a segons el portaveu adjunt de Compromís, no està fent el nou titular d’Educació.

D’altra banda, i pel que fa a la crisi interna oberta al si del grup parlamentari de Compromís després de la designació d’Enric Morera com a senador territorial, impulsat pel corrent intern procedent del Bloc Nacionalista, en lloc de Carles Mulet, que era el candidat que proposaven els diputats que venien d’Iniciativa, Vicent Marzà descartava qualsevol fissura interna.

“No trobe diferències ideològiques en l’acció de Compromís. No és veritat que hi haja diferenciacions, s’utilitza –en referència a l'encreuament d’acusacions del sector crític amb l’elecció de Morera com a senador territorial– per qüestions personals i no entraré a fer aquest soroll. Per a les qüestions organitzatives i les internes hi ha espais, els de la militància, on s’han de fer”, argumentava el portaveu adjunt de la formació a les Corts en la ràdio d'À Punt.

En aquesta línia, Vicent Marzà assegurava que “el que és important són les polítiques que es fan i no els polítics, per això moltes vegades es fa soroll per qüestions personals”, manifestava Vicent Marzà en referència al sector crític de Compromís amb l’elecció de Morera. 

També et pot interessar

stats