El nou conseller d'Educació: "L'objectiu de Compromís era eliminar l'educació concertada"

José Antonio Rovira avança que estudiarà si hi ha hagut "retallades no justificades" en aquests centres amb gestió privada durant el mandat del Botànic

El conseller d'Educació, Universitats i Ocupació, José Antonio Rovira
El conseller d'Educació, Universitats i Ocupació, José Antonio Rovira / Jorge Gil (Europa Press)

El conseller d'Educació, Universitats i Ocupació en el govern PP-Vox, José Antonio Rovira, ha afirmat que "l'objectiu que tenia Compromís era eliminar l'educació concertada" i ha avançat que el nou equip que lidera estudiarà la situació per a veure si hi ha hagut "retallades no justificades".

Així ho ha assegurat en una entrevista concedida a Europa Press, en la qual s'ha mostrat convençut que la coalició a la qual pertanyien els seus dos predecessors en el càrrec durant l'anterior govern del Botànic, Vicent Marzà i Raquel Tamarit, s'havia marcat com a propòsit "eliminar l'educació concertada". "Jo crec que no s'han atrevit o que huit anys ha sigut molt poc per a poder fer-ho, i veurem si han fet algunes retallades no justificades. Estudiarem si estan justificades o no", ha incidit el nou titular d'Educació.

Rovira ha defés que l'ensenyament concertat, "que es va inventar fa ja molts anys, no té per què perjudicar per a res l'educació pública". "Més aviat tot el contrari. És a dir, del que es tracta és que hem de donar una educació pública de qualitat que pot estar, en el cas majoritari, prestada per centres on treballen funcionaris o pot, en una part minoritària, estar prestada per centres concertats que dirigeix una empresa". "L'important és que l'educació siga de qualitat", ha reiterat.

Estudiaran la continuïtat del Pla Edificant

Per a això, també ha subratllat la importància de disposar de bones instal·lacions educatives. Preguntat per la continuïtat del Pla Edificant —que va posar en marxa el Botànic per a la construcció, reforma i millora dels centres escolars—, el conseller ha manifestat que "els ajuntaments han substituït el paper" de l'anterior govern. "Aquesta és la pura realitat, el que fer el Botànic va ser 'Com jo no soc capaç de gestionar això, cedisc aquesta competència als ajuntaments'. El model Edificant és cert que ha servit, sembla que en alguns casos ha funcionat bé i en altres no ha funcionat tan bé. Caldrà posar-se a estudiar l'assumpte", ha comentat. Igualment, Rovira ha al·ludit a l'increment de preus que s'ha produït en les últimes obres arran de "la pujada de preus i la crisi inflacionària".

Finalment, ha manifestat que el Partit Popular "ha sigut el que més esforç en construcció de centres ha fet" a la Comunitat Valenciana i ha recordat que, l'any 95, quan el PP va guanyar les seues primeres eleccions "la situació era un desastre total, no s'havia adequat absolutament res".

També et pot interessar

stats